"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

MİT raporlarıyla ihraç olur mu?

24 Şubat 2017, Cuma
Görevden alma ve ihraçların sadece ‘MİT raporuna bakılarak mı yapıldığı’ sorusu gündeme geldi. Başbakan Binali Yıldırım’ın “Benden bir şey saklıyorlarsa bedelini öderler” sözü MİT raporuyla icraat yapmanın ciddÎ siyasÎ hatalara sebep olacağını akla getirdi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası akademide, memuriyette, siyasette ve daha bir çok alanda başlayan ihraçlar artarak devam ediyor.  Başbakan Binali Yıldırım medya temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda ihraçları ve siyasilere yönelik ByLock iddialarını değerlendirdi. Gazetecilerin ‘ByLock’ iddialarını sorması üzerine ise Başbakan, “MİT’e sordum. Ne varsa getir dedim. Yok bir şey dedi. Benden bilgi mi saklıyor. Öyleyse bedelini öderler” diye konuştu. Yıldırım’ın bu açıklamaları tepki toplarken,  görevden alma ve ihraçların sadece ‘MİT raporuna bakılarak mı yapıldığı’ sorusu gündeme geldi. Başbakan Binali Yıldırım’ın “Benden bir şey saklıyorlarsa bedelini öderler” sözü MİT raporuyla icraat yapmanın ciddi siyasi hatalara sebep olacağını akla getirdi.

“Savunma hakkı bile tanımıyorlar’

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, ihraç edilen veya açığa alınan kamu çalışanlarınınkalp krizi, intihar gibi nedenle vefat etmelerine ilişkin SES Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Burada konuşan Genel Başkanı İbrahim Kara, son bir hafta içerisinde OHAL’in neden olduğu can kayıplarının bile hukuksuz ihraçların ne boyuta ulaştığını ortaya koyduğunu söyledi. Bir sendika üyesinin  675 Sayılı KHK ile ihraç edildikten sonra yaşadıkları nedeniyle kalp krizi geçirerek öldüğünü anlatan Kara, “arkadaşımızı bizden çekip koparan hukuksuz bir şekilde yürürlükte olan OHAL’dir” dedi. Yine İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde asistan hekim olan   28 yaşındaki Orhan Çetin’in çalıştığı hastanenin 10. katından atlayarak intihar ettiğini dile getiren Kara, “Hakkında herhangi somut dayanak ve hukuki bir gerekçe olmadan açığa alınan hekim, kendi bedenini hayat kurtarmak için bulunduğu hastanenin 10. katından aşağıya bırakması sizce sıradan bir intihar vakası mıdır? Yoksa Orhan’ı hastalarından alan, savunma hakkı bile tanımayan OHAL değil midir” diye sordu.

Bu başvurular ne zaman değerlendirilecek?

Başbakan Yıldırım, OHAL kapsamındaki KHK ile bazı akademisyenlerin ihracı konusunda ise,“100 bine yakın mağduriyet başvurusu var. Haksızlık varsa düzenlenecek” dedi. Başbakan, akademisyenlerin ihracına ilişkin ise, “Maalesef bazı yöneticiler geçmiş hesaplarını görüyor” değerlendirmesini yaptı.

 

Okunma Sayısı: 9160
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Gul

    25.2.2017 20:34:55

    Mit bylock oldugunu soyluyor ama ben de bylock yok. Bundan adim kadar eminim. Ihrac ettiler. Eger sucsuzligumu kanitlayip geri donersem mit bana tazminat verebilecek mi? Iftira atmak bu kadar basit mi?

  • hatice

    24.2.2017 22:30:27

    Mitin gücü memura yetti gözü de maaşındaymış isten attırdı yüz bin kişiyi ..

  • Kim doğru

    24.2.2017 12:05:25

    Milletin aklı ile dalga geçiyorlar ama acizane bağlanmışlar gerçeği göremezler bu nasıl mit'miş 6-7 saatte 36 bin kişi gözaltına aldılar :)

  • ozkan

    24.2.2017 08:50:27

    Nasıl bir mit se 40 yıllık olusum dedikleri yapiyi cozemiyor darbe planlaniyor bihaber Ancak is memuriyetten atmak olunca 3 5 gunde onbinlerce memur aciga alinip ihrac ediliyor. Sonra sayin basbakanimiz mit ten haber gelmedi siyasi bisey yok diyor... Mahser gunu bu buyuk mahkeme nasil olucak cok merak ediyorum

  • mustafa

    24.2.2017 08:11:46

    Darbe yi haber alamayan mit 100 binlerce kişiyi nasıl tespit ediyor acaba. Yöneticiler açıklayamadıkları bir durum olunca biz yapmadık mit yaptı diyorlar gibi sanki.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı