Dolar

32,5213

Euro

34,9195

Altın

2.422,67

Bist

9.722,09

Mısırlı bakan, Türkiye’nin Libya’daki durumundan rahatsız!

Mısır rejiminin, Libya Uzlaşma Hükümetine verdiği destekten dolayı Türkiye’ye yönelik suçlamaları sürüyor. Türkiye’nin bir Arap ülkesinin iç işlerine karışmakla suçlayan Mısır Dışişleri Bakanı Shoukr; Türkiye’nin Libya’daki durumu daha da karışık hale getirdiğini öne sürdü.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-23 13:33:42

Mısırlı bakan, Türkiye’nin Libya’daki durumundan rahatsız!

Libya'da Ulusal Ordu lideri Hafter güçlerine destek veren Mısır rejiminin, BM tarafından tanınan Libya Uzlaşma Hükümetine verdiği destekten dolayı Türkiye'ye yönelik suçlamaları sürüyor.

Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry, ülkesinin ve komşu ülkelerinin "terörizm" ile herhangi bir diyalog kurmayı reddettiklerini ekleyerek Libya'ya "yabancı savaşçıların" getirildiğini söyledi.

Sameh Shoukry, BM tarafından tanınan Libya Ulusal Uzlaşma Hükümeti Başbakanı Fayiz es Serac'ın,Türk tarafı ile anlaşmalar yaparak Skhirat Anlaşması'nın hükümlerini ihlal ettiğini belirtti. Türkiye'nin bir Arap ülkesinin iç işlerine karışmakla suçlayan Mısırlı Bakan; Türkiye'nin Libya'daki durumu daha da karışık hale getirdiğini öne sürdü.

Mısır bakanının açıklamaları, bugün Cezayir'de düzenlenen Libya'ya komşu ülkelerin dışişleri bakanlarının toplantısına katılımı sırasında geldi.

Cezayir, Tunus, Mısır, Sudan, Çad ve Nijer Dışişleri Bakanlarının yanı sıra Malta Dışişleri Bakanı'nın katıldığı bu genişletilmiş toplantı, Libya'nın komşuları ve uluslararası aktörler arasındaki krizin siyasi çözüm yolunu ilerletmek için eşgüdümü ve müzakereleri güçlendirmeyi amaçlıyor.

Haber Ara