Mirza´dan, Uğur´a yanıt gecikmedi.

Mirza´dan, Uğur´a yanıt gecikmedi.

Başkan Mirza, ?Bandırma´nın haklarını korumak için elbette ki yargıya başvuruyoruz?

  Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma´da son günlerde yaşanan karın son yüksekliğinin 92 santimetre olduğunu açıkladı.

  Bandırma´nın tarihinde, 1975 ve 1986 yıllarında yoğun kar yağışları görüldüğünü, ancak o yıllardaki kar yüksekliğinin 30-33 santimetre arasında değiştiğini belirten Mirza, şunları söyledi:

?O yıllardaki kar yağışı da böyle 5-6 gün sürmemişti. Daha kısa süreliydi. Kar ile ilgili olarak belediye olarak her çeşit önlemi aldık ve sorumluluk alanımız içinde olsun olmasın, personelimizle elimizden gelen çabayı harcadık, harcıyoruz. Eleştirilere elbette ki açığız ama şu gerçekleri de dile getirelim. Bandırma´da Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin de sorumluluk alanları var. Örneğin, kentimizin dört önemli caddesi olan İnönü, Atatürk, Ordu ve Kurtuluş caddeleri, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin sorumluluğunda bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi, bu caddelerdeki ilan-reklam gelirlerini kendisine alıyor. Peki, karın toplanması ve bu yolların açılması için en küçük bir çabası oldu mu? Tam tersine, bu yolların açılması için kendi makinelerimizle biz çalıştık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Edip Bey, yoğun kar nedeniyle Bandırma´ya gelmekte zorluk çekti, dönüşte de bir saat geç dönebildi. Bu elverişsiz hava koşullarında isterdik ki, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iki koordineli çalışalım ama olmadı.

/resimler/2017-1/10/2131000477910.jpg

?ELBETTE Kİ BANDIRMA´NIN HAKLARINI KORUYACAĞIM?

Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur´un, ?Bandırma Belediyesi´nin bizi mahkemeye vermesi nedeniyle Bandırma´ya yatırım yapma imkânı bulamıyoruz? şeklindeki açıklamasını da değerlendiren Mirza, şöyle konuştu:

?Edip Bey, hangi konularda mahkemeye başvurduğumuz konusunda somut bir şey söylemiyor. Konuyu ben biraz açayım. Büyükşehir Belediyesi, Bandırma Belediyesi´nin yıllık yaklaşık 22 milyon liralık su gelirine el koydu. Dört büyük ana caddemizin gelirini alıyor. İller Bankası´ndan gelen payımızın % 40´ı, Büyükşehir´e gidiyor. Her yıl, gelirimizin 40 milyonu Büyükşehir´e gidiyor. Üç yılda, Büyükşehir´e 100 milyon liramız gitti. Buna karşılık Bandırma´ya ciddi bir yatırımları var mı? İl Özel İdare´den kendilerine geçen yüzlerce binanın tahsislerini kendilerinden olan AKP´li ilçe belediyelerine verdiler. Marmara iskelesini, Marmara Belediyesi´ne tahsis ederlerken, Erdek iskelesini, Erdek Belediyesi´ne vermediler. Daha önce bizde olan Edincik eski belediye binasını bizden aldılar, daha sonra mahkemeye başvurarak, bu binamızı geri aldık. Büyükşehir Belediyesi´nin sorumluluk alanında bulunan dört büyük caddemizin yollarını asfaltladık. Bunun parasını Büyükşehir´den mahsup etmek istedik, kabul etmediler. Yine Erdek Belediyesi´nin de, kırsal mahallelerine yaptığı yolların parasını mahsup etmeyerek, iyi niyetli davranmadılar.?

/resimler/2017-1/10/2131302822148.jpg

?SU ÜCRETLERİNİ DE MAHKEMEYE VERDİK?

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı BASKİ´nin, tüm ilçelerde farklı su ücreti ödemesinin yanlış ve adil olmadığını vurgulayan Mirza, şu değerlendirmede bulundu:

?Su ücretlerini bizim verdiğimiz dönemde, 10 tona kadar su kullananlardan alınan su parası 3.25 liraydı. Şimdi bu para 5 lirayı buldu. Büyükşehir su ücretlerine her yıl % 10 zam yapıyor. Ayrıca her ay TEFE ve TÜFE artışlarına göre zam uyguluyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ildeki tüm ilçelerdeki su için tek fiyat uygulamasına geçmelidir. Bu konuda da yargıya başvurduk. Eğer bu konulardaki gibi yargıya başvurmalarımızı yatırımlarına engel olarak görüyorlarsa bilsinler ki, Bandırma´nın çıkarları için mahkemeye başvurmayı sürdüreceğiz. Bugüne dek Balıkesir Büyükşehir Belediyesi aleyhine açtığımız tüm davaları da kazandık.?

/resimler/2017-1/10/2133333927136.jpg

?5 BİNLİK PLÂNLAR NEDEN YAPILMIYOR??

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin, Bandırma´nın 1/5000´lik planlarını aylardır neden yapmadığını soran Mirza, şunları söyledi:

?Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Karesi ve 6 Eylül belediyelerinin 1/5000´lik planlarını çok önceden yaptığı halde aylardır Bandırma´nın planlarını yapmıyor. Böylece asıl onlar, Bandırma´nın önünü kesiyor. Biz de artık mevzi imar planı değişikliklerine izin vermeyeceğiz. Çünkü çarpık kentleşme, çarpık sanayileşme istemiyoruz.?   Önder BALIKÇI



admin
11.01.2017 00:29:18
Ah be başkanım... sen insanları rahat etsin diye dünyevi işlere çalışıyorsun, rakiplerin öbür dünya çalışı ile sana çelme takıyor. Allah işini gücünü rast getirsin yolun açık olsun

admin
11.01.2017 00:33:49
şu dondurmacının dükkanda 1/5000 lik plan laramı takıldı başkan. tamda inekleri sağmaya başlamıştı arkadaş. yazık ya .... zamanın birinde hacı muharrem in büfesini belediye makineleri ile yıkan arkadaş şimdi kendi eli ile yıktığı mekanın altında kaldı. bak sen ilahi adalete... ibret ibret...

admin
11.01.2017 00:35:35
ticaret odası eşekçinin baba mülkü değil o ranta onay verirsen sende onlarla birlikte anılırsın

Anahtar Kelimeler: Mirza Uğur yanıt gecikmedi
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli