Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Mirza gündemi değerlendirdi

Mirza gündemi değerlendirdi

Bandırma Belediyesi´nin önceki başkanı Dursun Mirza, gündemi değerlendirdi.

Bandırma Belediyesi´nin önceki başkanı Dursun Mirza, gündemi değerlendirdi.

KURULTAY

Kemal Kılıçdaroğlu´nun genel başkanlığa seçildiği CHP Kurultayını değerlendiren Mirza, pandemi nedeniyle açık havada yapılıp, belirli sayıda partilinin alındığı kurultayın, eski kurultaylara göre ?seyircisiz bir maç? gibi coşkusuz geçtiğine işaret ederek, şunları söyledi:

?Kurultayda sadece Parti Meclisi seçiminde çekişme vardı. Balıkesir Milletvekilimiz Ahmet Akın´ın, Parti Meclisi´ne girmesinden mutlu olduk. Genel başkanın anahtar listesinde yer almamasına karşın önceki dönem milletvekilimiz Mehmet Tüm de 523 oy aldı ama kadın kotası nedeniyle listeye giremeyerek yedekler arasına düştü. Keşke o da meclise girseydi. Artık kurultayımız sona erdi. Şimdi artık daha aktif bir politika izlenmeli ve iktidar yürüyüşüne geçilmeli.?

HÜSEYİN SARI OLAYI

Mirza, Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı´nın, ?İhaleye fesat karıştırma? suçu işlediği öne sürülerek İçişleri Bakanlığı tarafından tedbiren görevden alınması ile ilgili olarak şunları söyledi:

?Hüseyin Sarı, adam gibi adamdır. Bu çeşit yanlış işlere asla bulaşmaz. Zaten belediye başkanlığı döneminde de zenginleşmek bir yana fakirleşmiştir. Bu olay nedeniyle yargıda mahkum edilse de vicdanlarda mahkum olmamıştır. Belediye Başkanlığım döneminde yakın işbirliği ve dayanışma içinde olduğumuz Hüseyin Sarı´nın hakkını sonuna kadar savunarak, yargı süreçlerini sonuna kadar zorlayarak, hukuk mücadelesini kazanacağına inanıyorum. Öyle anlaşılıyor ki, bu bölgeyi dizayn etmek isteyen insanlar var.?

BANDIRMA BELEDİYESİ

Tolga Tosun´un başkanlığındaki Bandırma Belediyesi´nin 16 aylık çalışmalarında şu ana kadar çok önemli bir projenin hizmete sokulmadığına dikkati çeken Mirza, şunları söyledi:

?Belediye başkanlarının çalışmaları ve hizmetleri, kendilerinden önceki belediye başkanlarının çalışmalarıyla kıyaslanarak değerlendirilmeli. Belediye başkanlığı görevimi devraldığım Sedat Pekel´in çizgisinden daha yukarı çekmeye çalıştım. Onun başarı ivmesinin üzerine çıkmak için çaba harcadım. Bandırma´ya eserler bıraktım. Tolga Tosun da bizleri geçmek ve başarı çıtasını daha da yükseltmek için çalışmalı. Ama 16 aylık sürede bunu başardığını söylemek zor. Bizden geri kaldı. Ancak önünde daha 3,5 yıl var. Seçim öncesi söz verdiği projeleri gerçekleştirmeye odaklanmalı. Daha iyi performans göstermeli. Onun başarılı

olmasını gönülden istiyorum. Çünkü partimizin iktidarına giden yol, yerel yönetimlerimizin de başarısına bağlıdır.?

BANDIRMASPOR´U KUTLUYORUM

Bandırmaspor´un TFF 1. Lig´e yükselmesini mutlulukla karşıladığını ve bu başarıda emeği geçen herkesi kutladığını vurgulayan Mirza, ?Bu konuda mütevazı olmayacağım. 3 yıl başkanlığını yaptığım dönemde Bandırmaspor´a en büyük katkıyı sağlayan belediye başkanı benim? dedi.

Mirza, TFF 1. Ligi´nde öncelikle kalıcı olmaya çalışılması gerektiğinin altını çizerek, ?Öncelikle istikrarlı bir yönetim oluşturulmalı, teknik direktör iyi seçilmeli, çok iyi bir transfer politikası izlenerek, yerinde ve nokta transferlere ağırlık verilmelidir? diye konuştu.

Başkanlığı döneminde Bandırmaspor´un başarılı bir kız hentbol takımı bulunduğunu belirten Mirza, daha sonraki yöneticilerin, bu dalı kapatmasını doğru bulmadığını ve üzüldüğünü aktardı.

Mirza, Bandırmaspor Kulübü için uzun vadeli çıkış yolunun şirketleşmeden geçtiğini sözlerine ekledi.

Bandırma´nın eski belediye başkanı Dursun Mirza, vatandaşların Kurban Bayramı´nı da kutladı.

Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Mirza gündemi değerlendirdi
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu