Minsolmaz: “Avukatlık Kanunu’ndaki değişiklik ülkemize ve milletimize hayırlı olsun”

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla barolar ile ilgili düzenlemeleri de içeren, Avukatlık Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin geçtiğimiz gece TBMM’nde 02:34 itibarıyla kabul edilerek kanunlaştığını açıkladı. 

Barolar ile ilgili düzenlemeleri de içeren Avukatlık Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi geçtiğimiz gün kabul edilerek yasalaştı. Kabul edilen kanun teklifinin hayırlı olmasını dileyen Selahattin Minsolmaz yaptığı bilgilendirmede, “Barolar ile ilgili düzenlemeleri de içeren Avukatlık Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurul’da saat 02:34 itibariyle kabul edilerek kanunlaşmıştır. 5000’den fazla avukatı olan illerde ikinci baronum kurulabilmesi, Barolar Birliğinde eşit temsil imkanı sağlanması, avukat yargılamalarının İstinaftan Yargıtaya taşınabilmesi, 5 yıl kesintilerin % 50 ile sınırlanması, kıyafet serbestisi vb içeren kanun; ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Ülkemize hayırlı olacak bir şey olsa hep birlikte amin diyelim Sn.Minsolmazın tanıdığı hukukçu arkadaşlarının içerisinden kaç tanesi bu çıkartılan düzenlemeyi uygun gördü acaba.