Atatürk'e ağır hakaretlerle saldırdı

'AK Parti Grup Başkanvekili Uzunlar, Cumhuriyet'in kurucusu Atatürk'e facebook hesabındaki alıntı paylaşımlarla ağır hakaretler yağdırdı. Atatürk'e 10 Kasım için 'Korna ile anılan tek kişisin' diye çirkin paylaşımlar yaptı.

Atatürk'e ağır hakaretlerle saldırdı

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hasan Uzunlar'ın, sosyal medya hesabından yaptığı 'Atatürk düşmanlığı' paylaşımları görenleri hayrete düşürdü. Uzunlar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsiyetine yönelik ağır hakaretleri paylaşırken, 10 Kasım'da çirkin paylaşımlarını artırdı. Uzunlar, 'Fatiha yerine korna ile anılan tek kişisin' diye paylaşım yaptı.

31 Mart yerel seçimlerde AK Parti listelerinden girerek meclis üyesi seçilen ve AK Parti Grup Başkanvekili olan Hasan Uzunlar'ın, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 81. ölüm yıldönümü öncesi ve sonrasında facebook hesabından sürdürdüğü Atatürk'e hakaret paylaşımları Samsun'da günün konusu oldu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Aziz Atam" diye hitap ettiği Gazi Atatürk'e ağır hakaretler yapan Uzunlar'a tepkiler çığ gibi arttı.

BUGÜN KORNA İLE ANILAN TEK KİŞİSİN

Paylaşımlarda Atatürk'e yönelik 'dinsiz, alkolik gibi' ifadelere yer veren AK Parti Grup Başkanvekili Hasan Uzunlar, 10 Kasım'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz için yapılan saygı duruşuna tepki gösterilen görsellerde paylaşıldı. Paylaşımlarına devam eden Uzunlar, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 10 Kasım'daki sirenli anılmasına da 'Arapçayı kaldırdın, hilafeti kaldırdın, medreseleri kapattın, sarıkları yasakladın, alimleri astırdın, bu yüzden bugün Fatihalarla değil, kornalarla anılan tek kişisin" şeklindeki skandal sözleri de paylaştı. 'Mustafa Kemal Türk değil ki, Atatürk olsun' şeklinde bir alıntıyı da paylaşan Hasan Uzunlar, kılık kıyafet devrimindeki fötrü resminin altına ise 'Yahudi şapkası benzetmesini' yaptı.

DÜZMECE BİR MASON MEKTUBU DA PAYLAŞTI

Atatürk için, "Cuma namazını hiç kaçırmazdı, Perşembe'den kılardı, sahurda tek kadeh rakı ile sabaha kadar oruç tutardı gibi çirkin yakıştırmalarda bulunması dikkat çeken Uzunlar'ın, 'Sözde Atatürk'ün bir mason lidere yazdığı 'Emrettiğiniz gibi ülkeyi kurdum, şimdi emrettiğiniz gibi dinsizleştirme faaliyetlerine başlayacağım, hilafeti kaldıracağım gibi' çirkin bir de mektubu da facebook sayfasına koydu. AK Partili Grup Başkanvekili'nin sosyal paylaşım hesabı facebooktaki görüntü ve paylaşımlar Samsun'da gün gün, dakika dakika 'tepkiyle paylaşıldı'. Bir çok kişi Cumhuriyet Savcıları'nı göreve davet etti.

Erdoğan ne yazdı Uzunlar ne diyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 81'inci yıl dönümü nedeniyle Anıtkabir’deki törene katıılmış ve Anıt Kabir Özel Defteri'ne 10 Kasım mesajı yazmıştı.

Düzenlenen törenin ardından Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhuriyetimizi yaşatmak, güçlendirmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Erdoğan, deftere şunları yazmıştı:

"Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı, cumhuriyetimizin kurucusu ilk cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ahirete irtihalinin 81. yıl dönümünde bir kez daha rahmetle yad ediyoruz. Merhum Atatürk ve silah arkadaşları ile bin yıldır bu toprakları bizlere vatan yapmak için mücadele eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizin aziz hatıraları milletimizin kalbinde hep yaşayacaktır. Kendisinin emaneti olarak cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak, geliştirmek, güçlendirmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ruhu şad olsun.

samsun-ak-parti-grup-baskan-vekili-sacmaladi.pngsamsun-ak-parti-grup-baskan-vekili-sacmaladi.jpgsamsun-ak-parti-grup-baskan-vekili-sacmaladi-001.jpg

Kaynak: Atatürk'e 'ağır hakaretlerle saldırdı'

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER