131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

MİNİK TAEKWONDOCULAR GURURLANDIRDI

20 Ağustos 2019, Salı 07:33

     


17-18 Ağustos’ta Bayraklıda yapılan Taekwondo Minikler İzmir Şampiyonasına katılan 400 sporcu arasından Aliağalı Antrenör Ziya Cönge’nin sporcuları yeni başarılara imza attı.

Bayraklı Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu, İzmir Gençlik Spor İl Müdürlüğü 30 Ağustos Zafer Bayramı Minikler İzmir İl Taekwondo Şampiyonasına iki gün boyunca ev sahipliği yaptı. Birbirinden çekişmeli müsabakaların yaşandığı etkinlikte çok sayıda sporcu ter döktü. Tekvando Antrenörü Ziya Cönge’nin öğrencilerinden, şampiyonaya ilk defa katılan Enisa Tanboğa 27 kg bayanlar İzmir ikincisi oldu ve gümüş madalya alarak gururlandırdı. Bayanlar 30 kg sikletinde ise Zeynep Arzuman her zamanki gibi altın madalyanın sahibi oldu. Bir başka sporcu Cansu Kaya Bayanlar, 57 kg’da yarıştı ve çekişmeli geçen finalden sonra gümüş madalya kazandı.

Antrenör Ziya Cönge yaptığı açıklamada; “Yoğun katılımın olduğu Minikler Taekwondo İzmir Şampiyonası’nda askere gitmemden dolayı antrenmanlara 1 ay ara vermiş bir şekilde katıldık. Buna rağmen güzel başarılar elde ettik. Yaşını doldurup ilk defa müsabaka katılan 2009 doğumlu Enisa Tanboğa finale çıkarak önümüzdeki yıllarda alacağı şampiyonlukların haberini verdi. Cansu, önceki müsabakada olduğu gibi yine finale çıktı. Zeynep Arzuman ise her zamanki gibi kendine yakışanı yaparak altın madalyanın sahibi oldu. Şampiyonaya katılan tüm sporcularımı tebrik ediyorum. Katıldığımız her müsabakadan madalyalarla dönüyoruz ve başarılarımız katlanarak devam ediyor. Önümüzdeki günlerde hizmete açacağımız spor salonumuzun da Aliağamıza hayırlı uğurlu ve bol madalyalı olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler