Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Mimar Sinan'da bu yılın sergileri

Mimar Sinan'da bu yılın sergileri

Mimar Sinan'da bu yılın sergileri23 Ocak 2017 - 12:01
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi yıl içindeki etkinliklerini bir basın toplantısıyla duyurdu. Bu kapsamda yıl içinde Tophane-i Amire'de bir dizi sergi ağırlanacak. Ayrıca 25 Ocak'ta Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Prof. Sami Şekeroğlu Sinema- TV Merkezi öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından Arkas Holding'in katkılarıyla restore edilen Halit Refiğ'in 'Hanım' filminin özel gösterimi gerçekleştirilecek.
 
Tophane-i Amire'de Beş Kubbe salonunda düzenlenecek sergilerden ilki 2 Şubat- 30 Mart arasında düzenlenecek Victor Vasarely retrospektifi. Vasarely’nin İstanbul’daki retrospektif sergisinde sanatseverler, sanatçıya uluslararası bir tanınmışlık kazandıran 1950 ve 1960 yıllarına ait ikonik çalışmalarının yanı sıra, onun sanat hayatında önemli bir yeri olan afiş ve üç boyutlu çalışmalarını, duvar halılarını ve mimari tasarımlarını da görme şansını bulacaklar. 7 Nisan - 10 Mayıs arasında ise Aydın Ayan'ın 'Sır' adlı kişisel sergisi yer bulacak. Sonrasında 11 Mayıs - 11 Haziran arasında Mustafa Ata, 11 Eylül - 30 Ekim arasında Balkan Naci İslimyeli'nin 'Hatırla' sergisi, 1 - 30 Kasım arasında Mevlüt Akyıldız'ın 'Gecenin Yolculuğu' sergisi, 7 Aralık 2017 - 7 Ocak 2018 arasında ise Nedret Sekban'ın 'Hayat - Ölüm Arasında' sergisi gerçekleştirilecek.
 
Karma ve kişisel sergiler
 
Tophane-i Amire'nin Tek Kubbe salonunda da bir dizi kişisel ve karma sergi ve yarışma sergileri düzenlenecek. Bu kapsamda 1 - 30 Mart arasında Sevgi Karay ve Hayri Karay'ın heykel sergisi 'Hal-ler', 1- 30 Haziran arasında Gaye Kırlıdökme Belen'in 'Katmanlar' sergisi, 14 Kasım- 10 Aralık arasında İrfan Okan'ın kişisel sergisi burada izlenebilecek. Tek Kubbe Salonu'nun programı Anadolu Ajansı ödülleri sergisi ve Fotoğraf Kitabı Festivali'yle sonlanacak.