Görüş Bildir
Haberler
Mimar Sinan G.S.Ü Devlet Konservatuvarı'na Tahliye Talimatı: 'Çıkmazsanız Elektriğinizi, Suyunuzu Keseriz'

etiket Mimar Sinan G.S.Ü Devlet Konservatuvarı'na Tahliye Talimatı: 'Çıkmazsanız Elektriğinizi, Suyunuzu Keseriz'

Batuhan
21.06.2018 - 19:22 Son Güncelleme: 22.06.2018 - 17:46

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na 'Binadan 5 gün içerisinde oradan çıkın' diye tebligat gitti. Tahliye işleminin yapılmaması halinde ise binanın elektrik ve suyunun kesileceği, polis zoruyla da öğrenci ve öğretim görevlilerinin binadan atılacağı açıklandı. Binanın müzeye dönüştürüleceği için bu kararın alındığı söylense de esas iddia 24 Haziran'dan sonra Cumhurbaşkanlığı ofisine dönüştürülmesi planlanan Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisinin genişletilecek olması.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü'den Seda Önceler'in haberine göre, 32 yıldır Dolmabahçe Sarayı müştemilatındaki Baltacılar Dairesi’nde hizmet veren 136 yıllık Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı tahliye şoku ile karşı karşıya.

Üniversiteye pazartesi gününe kadar süre verildi

Üniversiteye pazartesi gününe kadar süre verildi

Üniversite rektörlüğüne pazartesi gününe kadar binayı boşaltmaları için tebligat gönderildi. Beşiktaş Kaymakamlığı'na da binanın boşaltılmaması durumunda; salı günü binanın elektrik ve suyunun kesilmesi ve polis eşliğinde tahliye işlemlerinin başlatılması için tebligat gitti.

Tebligat yazısında binanın müze olarak hizmet vereceği açıklandı

Tebligat yazısında binanın müze olarak hizmet vereceği açıklandı

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Dokuzuncu İdare Dava Dairesi’ne yapılan itirazın gerekçe gösterildiği tebligat yazısında, binanın müze olarak hizmet vereceği gerekçe gösterildi. Ancak asıl nedenin konservatura komşu durumundaki Başbakanlık Ofisi’nin genişletilmesi olduğu iddia edildi. Konservutarın boşaltılması ile genişletilecek ofisin, 24 Haziran’dan sonraki olası bir AKP iktidarında Cumhurbaşkanlığı ofisi olarak hizmet vereceği öğrenildi.

Rektör Karayağız: "Böyle bir keyfiliği kabul etmemiz mümkün değil"

Rektör Karayağız: "Böyle bir keyfiliği kabul etmemiz mümkün değil"

Bir buçuk yıldır binanın akıbeti ile ilgili dava sürecinin devam ettiğini, süreç içerisinde defalarca Cumhurbaşkanlığı ve TBMM Başkanlığıyla irtibata geçtiklerini belirten Mimar Sinan Üniversitesi Rektörü Prof. Yalçın Karayağız gelişmeye tepki gösterdi.

Yargı sürecinin devam ettiğini hatırlatan Rektör Karayağız “Kararın bizim için hiçbir hükmü yok. Ayın 26’sında gelirler kapıda bizi görürler” dedi. 26 Haziran Salı günü konservutar binasında senato toplantısı gerçekleştireceklerini belirten Rektör Karayağız “Biz binayı boşaltmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti bize yeni bir yer göstermediği sürece buradan çıkmamız söz konusu olamaz. Kaldı ki hukuki süreç henüz bitmiş değil. Defalarca görüşme yaptık. Bırakın bize bir başka binayı, boş bir arazi bile göstermediler. Böyle bir keyfiliği kabul etmemiz mümkün değil” diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Ortada muhatap yok, yangından mal kaçırır gibi bir tahliye girişimi"

"Ortada muhatap yok, yangından mal kaçırır gibi bir tahliye girişimi"

24 Haziran seçimlerine sadece birkaç gün kaldığını hatırlatan Rektör Karayağız “Seçimin hemen ertesi günü için tahliye kararı çıkıyor ve salı günü de uygulanması öngörülüyor. Şuanda idari anlamda ortada Meclis yok. Muhatap yok. Ortada Meclis Başkanı yok. Yangından mal kaçırır gibi bir tahliye girişimi. Biz buradayız ve binamızdan da çıkmayacağız” yorumunda bulundu.

Konuyla ilgili üniversiteden de bir açıklama yapıldı 👇

Bir imza kampanyası başlatıldı ve çağrı metninde şöyle denildi 👇

Bir imza kampanyası başlatıldı ve çağrı metninde şöyle denildi 👇

'Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı'nın eğitim faaliyetlerinde bulunduğu tarihi binadan T.B.M.M Başkanlık Divanı kararına binaen tahliyesi istenmektedir. Geçmişle gelecek arasında bağ oluşturduğuna inandığımız binamızın, öğrenciler olarak elimizden alınmasını istemiyoruz.

Hukuka aykırı bir şekilde alınan bu karar ile ve üstelik herhangi bir yer gösterilmeden, nereye ve nasıl olacağı belirsiz bir şekilde okulumuzun tahliyesi kabul edilebilecek bir şey değildir. Alınan bu karara karşı rektörlük idari süreç başlatmış ancak yargı sürecinin devam etmesine ve herhangi bir tahliye davası kararı mevcut olmamasına rağmen T.C. Beşiktaş Kaymakamlığı 12/06/2018 tarihli yazı ile Konservatuvar'ımızın 26/06/2018 Salı günü saat 13:30'da tahliyesinin yapılacağını tebliğ etmiştir.'

İmza kampanyasına destek vermek için tıklayınız

📢 Ayrıca 26 Haziran'da destek çağrısı yapıldı

📌 Tahliye talimatına sosyal medyada tepkiler sürüyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
924
338
148
43
12
11
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Amaclari ulkeyi komple cehalete suruklemek. Milleti cahil birakmak. Bu kadar cami ve imam hatip bosuna dikilmiyor.

yama ken

Sana düşman, bana düşman, düşünen insana düşman... Vatan ki bu insanların evidir, sevgilim; onlar vatana düşman! (N. Hikmet)

Tuba Yıldırım

pazartesi kimin nereden tahliye edileceği hic belli olmaz.. Allah büyük..