24 Nisan 2024 Çarşamba

MİLYONLARCA LİRALIK DEV TASARRUF

2016 ve 2017 Yıllarında Isparta'nın birçok köyünde sondajlardaki enerji giderlerini azaltmak amacıyla, hayata geçirilen güneş enerjisi ile milyonlarca liralık tasarruf sağlandı.

Isparta

Isparta'nın çeşitli köy ve beldelerinde güneş enerjisi sistemi ile sudaki yüksek enerji giderlerinde köklü çözüm sağlandı. Isparta İl Özel İdaresi ve Isparta Valiliğine bağlı Köylere Hizmet Götürme Birliğinin (KHGB) finansal katkısı ile ilimizdeki çok sayıda köy kasaba ve beldeye güneş enerjisi panelleri sayesinde sağlanan elektrikle sondaj marifetiyle yer altından çıkan suyun köylere ulaştırılması sağlandı.

 Çalışma ile ilgili bilgi veren Isparta İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu, güneş enerjisinden elektrik üretimiyle tarımdan hayvancılığa, sanayiden ulaşıma kadar birçok alanda önemli kazanımlar elde edilebildiğine dikkat çekti. Şebeke elektriğinin özellikle köylerdeki yüksek maliyeti nedeniyle içme suyu sondajlarında kullanılmasının sıkıntılara sebebiyet verdiğine vurgu yapan Zadeoğlu, “Biz de bu soruna kalıcı bir çözüm ürettik.

Güneş enerjisinden elektrik üretimi yaparak kurulum maliyeti dışında neredeyse hiçbir ek maliyet gerektirmeyen güneş enerjisinden elektrik üreterek içme suyu maliyetini büyük oranda düşürüyoruz. Zadeoğlu Isparta Valimiz Sayın Şehmus Günaydın ve Sayın Milletvekilimiz TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'in değerli destekleriyle, Önümüzdeki dönemde içme suyunu sondaj marifetiyle temin eden diğer köylerimizde de güneş enerjisi panelleri kurmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Mehmet

17 Ekim 2017 Salı 18:48

Tasarruf kaç milyon miktarı belli mi?

45. Km.

17 Ekim 2017 Salı 17:36

Ne Etik, Ne Edep kalmış. Devletimizin imkanlarını kullanarak 2 milyon TL. üzerinde bedelle ihalesi yapılan İlimiz ilgili Mülki İdarelerce köyümüzdeki derelerin ıslah çalışmaları yapılmaktadır. Dere çalışmalarının yapımı sürerken aynı mütayit tarafından muhtarın evinin üç tarafına taş ve beton duvar yaptırması etik midir. Yoksa köyde köyün malı olan bütün resmi araçların mütayidin emrine sunulmasının bir karşılığımıdır. Isparta da Bu sorumsuzluğun hesabını soracak yetkili var mıdır acaba...

45. Km.

17 Ekim 2017 Salı 15:18

Sayın Mülki İdare Amiri Yetkililerimiz. Bizim köyde de dağımızın yamacına sondaj vuruldu, temiz su çıktı ve depoya bağlandı. Elektrik paneli montajı yapıldı. Masrafsız içme suyumuz depoyla buluşturuldu. Ama sayın valimiz köylümüze içme suyunu ucuz içirme sözü verdiği köyümüzde, sistemin devreye girmesinin akabinde muhtar tarafından köy benden sorulur kimse karışamaz deme cesaretini alarak 1,5 TL. olan suyun tonu 2 TL. ye çıkarılmıştır. Bu cesareti veren yetkililer kimdir merak ediyorum.

incesulu

17 Ekim 2017 Salı 11:21

sayın vekilimize ve valimize çok teşekkür ediyoruz İncesu köyünede güneş enerji sistemini getirtiyorlar ilgileri için çok teşekkürler

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR