Ekonomi

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor! Banka promosyonlarıyla ilgili flaş karar!

Bankalar belirli dönemlerde sözleşme karşılığında müşterilerine promosyon ödemesi yapıyor. Ancak yaşanan bir olaya ilişkin verilen karar, milyonlar için emsal niteliği taşıdı. İzmir’de güvenlik şirketi, çalışanlarının maaşı geçişi kapsamında verilecek geçiş promosyonu için yabancı sermayeli bir banka ile anlaşma yaptı. Ancak sözleşmenin bitmesine sadece 1 ay kala davalık olunca, mahkemeden çıkan karar herkesi şaşırttı.

Güvenlik şirketinden 125 bin TL değerindeki tutarı geri alabilmek için açılan davada, mahkeme, “Bankanın güven kurumu olmasına rağmen dürüstlük ilkesine aykırı davrandığı” gerekçesi ile ret kararı aldı. Detaylar haberimizde

1 AY KALA DAVA AÇILDI

İzmir’de faaliyet gösteren bir güvenlik firması, çalışanlarının maaş geçiş promosyonu için yabancı sermayeli bir banka ile anlaşma yaptı. Yapılan anlaşmaya göre firmanın 700’ün üzerinde güvenlik personeli çalıştırması şartı bulunuyordu. 2012 yılında yapılan 125 bin TL’lik anlaşma sonrasında, firmanın çalışan sayısı bir süre sonra 700’ün altına düştü.

Ancak banka ödemeleri yapmaya devam etti. Sözleşmenin bitmesine sadece 1 ay kala açılan dava sonucunda 125 bin TL’lik ödemenin tamamını geri istedi.

Konuyla ilgili İstanbul 12’nci Asliye Ticaret Mahkemesi, 700 personelin altına düşen güvenlik şirketinin durumu karşısında bankanın sessiz kaldığı, ancak sözleşmenin bitimine 1 ay kalan dava açması sebebiyle davayı reddetti. Bankanın güven kurumu olmasına rağmen, dürüstlük ilkesine aykırı davrandığını belirten mahkeme davayı reddetti.

Karar Yargıtay tarafından da onandığı ifade edildi.