Milyonlar Brexit için sokağa döküldü

Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği'nden çıkma süreci olarak bilinen ve AB ile İngiltere arasında krize yol açan Brexit’i protesto eden yaklaşık 1 milyon vatandaş Londra sokaklarına döküldü. Protestocular ikinci bir referandum çağrısında bulundu.

GİRİŞ 23.03.2019 20:06 GÜNCELLEME 23.03.2019 21:38
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

İngiltere'nin AB üyeliğinden ayrılması süreci ertelenme talebi ile çıkmaza girerken, İngiltere halkı bu konuda kendilerinin fikrinin alınması talebi ile büyük bir gösteri düzenliyor.

İngiltere’nin Brexit sürecine girmesiyle birlikte İngiltere’de bulunan vatandaşlar ‘’Halka Bırakın’’ isimli kampanya ile birlikte Parlemento binası önünde bir araya geldi. Düzenlenen mitinge yaklaşık 1 milyon kişinin katıldığı resmi olarak açıklanırken, Londra’nın belirli noktalarında trafik akışı yürüyüş sebebiyle durduruldu. Londra’nın en büyük parkı olan Hyde Park’ta bir araya gelen yüz binlerce kişi, şarkılar, pankartlar ve Avrupa Birliği (AB) bayraklarıyla Parlemento binasına kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

 

 

People's vote ( Halkın oyları) organizasyonunun düzenlediği Put it to the People (Halka bırakın) yürüyüşü Hyde Park'tan başladı. İngiltere Parlamentosu önünde sona erecek.

Milyonların katıldığı yürüyüş için bir açıklama yapan People's Vote organizasyonu, Brexit konusunda hükümetin İngiliz halkına son fikirlerini sormadan hareket edemeyeceğini ve kendi görüşlerinin alınmasını talep ettiklerini belirtti.



 

 

 

YORUMLAR 21
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    AB zorla ayakta tutuluyor. Bir alman medyası AB dağılırsa iç savaşla son bulur diye yazdı. Bu yüzden giren çıkamıyor bu mafya ailesine. Biribirlerine esir düşmüşler, sonu gelmeyen bir borçlanma ile karşıkarşıyalar. Sürekli hızlanan fireni olmayan bir tren gibi, raydan fırlayacağı günü bekliyorlar.
    Cevapla
  • Bjomb8 5 yıl önce Şikayet Et
    Orası ingiltere bize ne
    Cevapla
  • haydi 5 yıl önce Şikayet Et
    Parlemnto değil saraya yürüyün. Geri kalmış zihniyet. Krallık la yönetiliyorsunuz bu çağda. Bizim kemalistlere padişah dersen aman aman derler kral kraliçe deyince ay ne güzel derler. İkiyüzlü islam düşmanları sizi.
    Cevapla
  • xxlxx 5 yıl önce Şikayet Et
    Sordular Brexit dediniz. Şimdi de tükürdüğümüzü yalayacağız diyorsunuz. Bize de afiyet oksun demek düşer.
    Cevapla
  • çakmak ibrahim 5 yıl önce Şikayet Et
    ateşiniz bol olsun yanın kül olun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!