|
Milli Takım iyi yolda

Öncelikle Fatih Terim"in milli maçları Anadolu"ya taşıma uygulaması çok yerinde bir uygulama. Başkent Ankara dahil bir çok Anadolu kentimiz üst düzey futbola uzun süredir hasret çekiyor. Dün hazırlık maçı olmasına rağmen, Ankara 19 Mayıs Stadyumu "klişe tabirle" ama gerçekten tarihi bir akşamını yaşadı.

Dünya Kupası biletini dramatik ve travmatik bir biçimde Play-Off"ta Portekiz"e kaptıran İsveç Milli Takımı"nın maç içindeki hırsı ve isteği bize nazaran daha azdı. Biz gruptan çıkamayıp, yeni dönem planlarken İsveç, Portekiz eşleşmesine konsantre olmuştu. Onların travması muhtemelen daha büyüktü ve yeni dönemleri henüz başlamıştı.

Milli takımımıza bakacak olursak özel maç dahi olsa motivasyonumuzun üst düzeyde olduğunu gördük. Hemen hemen her oyuncumuzun da formu iyi seviyelerde. Bireyler de teknik adam da formda olunca ve son günlerde takip ettiğimiz kadarıyla da ekip ruhu yakalanınca böyle iyi bir takım ortaya çıktı. Güçlü bir rakip olan İsveç karşısındaki milli takımımız oyun olarak da, skor olarak da tatmin etti. Sıkışık fikstürdeki özel bir maçta bu takımdan daha iyisi olamazdı.

Semih Kaya"nın son zamanlarda edindiği risk alışkanlığından yediğimiz gol dışında savunma organizasyonumuz umut verdi. Önümüzdeki dönem için en önemlisi savunmamızın durumu zaten. Milli Takım havuzunun orta saha ve hücum zenginliği o bölgelerden ziyade defansa daha irdeleyerek bakmamıza sebep oluyor. Dün takım savunmamız ve defans dörtlümüz dikkat çekecek kadar iyiydi.

Sonuç olarak yeni dönem iyi gidiyor. 2016 elemeleri bugün başlasa hiçbirimizin itirazı olmazdı. Takımın saha dışında, saha içinde verdiği görüntü umudumuzu arttırıyor.

10 yıl önce
Milli Takım iyi yolda
Ne olacak bu anne babaların hali?
İngiltere ve ABD’nin yeni uygarlaştırma misyonu Gazze soykırımıdır
‘1 gün savaşı’…
En çok aranan, eleman temininde güçlük çekilen ve istihdam artışı beklenen meslekler
Cumhuriyet Halk Partisi neyi başardı?