Nevzat Dindar

Nevzat Dindar

nevzat.dindar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Galatasaray çok kolay kazandı ve umuda tutundu. Beşiktaş’ın haftayı kayıpsız geçmesiyle şampiyonluk umutları azalan ama en azından ikincilik için Fenerbahçe ile kıyasıya bir yarışa giren Cim-Bom, ligde kalma mücadelesi veren Gençlerbirliği’ni deplasmanda 2-0 yendi. Sarı-kırmızılılar bu sonuçla maç fazlasıyla Fenerbahçe’nin üzerine çıktı ve Beşiktaş derbisi öncesi moral buldu.
Türk Telekom’daki şanssızlığını Konya maçıyla yıkan Galatasaray, son dönemde deplasmanda rahat kazanma geleneğini Ankara’da da sürdürdü. Aslan’da genç Halil Dervişoğlu klas golü ve asisti ile geceye damgasını vurdu. Falcao ve Muhammed’in kulübede olduğu bir maçta 21 yaşındaki futbolcu doğru seçim olduğunu gösterdi. Halil’in bu çıkışı Milli Takım için de çok önemli. Şenol Güneş’in de böyle bir alternatife ihtiyacı var. Emre Akbaba ise yükselen formunu Gençlerbirliği karşısında sürdürerek yeni kontrat öncesi elini güçlendirdi.
İlk yarı tatsız tutsuz yavan bir oyun vardı. Bu devre Babel ve Emre Akbaba’nın denemeleri dışında Galatasaray’ın ciddi bir tehlikesi yoktu. Devrenin sonuna doğru 44’te Halil’in golü ile tablo değişti. Ceza alanı dışından sol ayağıyla muhteşem bir vuruş çıkaran Halil hem takımını öne geçirdi hem de Galatasaray formasıyla ilk golünü attı.
Düşmeme mücadelesi veren Gençlerbirliği ise son derece etkisizdi. En etkili isimleri Candeias da sakatlandı. Devrenin tartışmalı anı ise Fernandes’e çıkan sarı karttı. Başkent ekibi bu pozisyonda kırmızı bekledi.
İkinci yarı Halil tehlikesiyle başladı. 53’te Halil’in kafayla indirdiği topa bekletmeden vuran Emre Akbaba fantastik bir gole imza attı: 0-2. Emre’nin bir golü de VAR’a takıldı. Kalan dakikalarda sonuç değişmedi ve Galatasaray 2-0 kazandı.