0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Şubat 2017 Perşembe 16:12:00 - Güncelleme:23 Şubat 2017 Perşembe 16:33:00

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'tan flaş El Bab açıklaması

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, açıklamasında, "Rakka ile ilgili temel anlayışımız, DEAŞ'tan temizlemek için başka örgütleri kullanmamak. Bu konudaki tutumumuz baştan beri açık ve net" dedi. El Bab operasyonuna ilişkin ise Bakan Işık, "El Bab'ın tamamına yakını artık kontrol altına alındı, ilçe merkezine de girildi. Şu anda büyük oranda arama tarama faaliyetleri yürütülüyor" dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık: "El Bab'a girileli çok oldu biliyorsunuz ama bugün şunu söyleyebiliriz; El Bab'ın tamamına yakını artık kontrol altına alındı, ilçe merkezine de girildi. Şu anda büyük oranda arama tarama faaliyetleri yürütülüyor. Arama tarama faaliyetleri bittiğinde El Bab tamamen DEAŞ unsurlarından temizlenmiştir diyeceğiz. Artık fazla bir zamana ihtiyaç kalmadı. Bugün itibarıyla şehir merkezine de tamamen girildi ve arama tarama faaliyetleri başlamış oldu."

 

TERÖR ÖRGÜTÜ PYD'NİN KULLANILMASINA KARŞIYIZ

 

Işık Rakka'yla ilgili olarak ise "İstediğimiz, Rakka operasyonunun PYD/YPG terör unsurlarıyla değil, Özgür Suriye Ordusu ve Rakka'nın kendi meskun insanlarından oluşan güçle yapılması. Türkiye olarak böyle bir operasyon durumunda koalisyon güçleriyle birlikte gereken desteği vereceğimizi ifade ediyoruz." dedi. 

 

"EL BAB'IN TAMAMINA YAKINI KONTROL ALTINDA"

 

Bakan Işık El Bab operasyonuna ilişkin ise "El Bab'a girileli çok oldu biliyorsunuz ama bugün şunu söyleyebiliriz; El Bab'ın tamamına yakını artık kontrol altına alındı, ilçe merkezine de girildi. Şu anda büyük oranda arama tarama faaliyetleri yürütülüyor. Arama tarama faaliyetleri bittiğinde El Bab tamamen DEAŞ unsurlarından temizlenmiştir diyeceğiz. Artık fazla bir zamana ihtiyaç kalmadı. Bugün itibarıyla şehir merkezine de tamamen girildi ve arama tarama faaliyetleri başlamış oldu" şeklinde konuştu.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX