Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, ortaokul ve lise öğrencilerinin 12 Şubat Cuma günü, Kurtuluş Bayramı kutlamalarına katılabileceklerini bildirdi.
Akkurt, yaptığı açıklamada, geçen yıl 12 Şubat Kurtuluş Bayramı’nda bir yanlış yaptıklarını ifade ederek, “Ben bu bölgenin çocuğuyum. Bu kurtuluş bayramlarını yakinen bilen birisiyim. Çocukluğum içerisinde de olabildiğinde bu etkinliklerde yer aldım. Ama işin aslını söylemek gerekirse Kahramanmaraş’ta gördüklerim beni tamamıyla şaşırttı. Kutlamalara hakikaten çok canlı bir katılım var. Herkes ciddi anlamda bayramda seferber oluyorlar” dedi.
Geçen yıl Milli Eğitim Bakanlığının kurtuluş bayramının tatil olması yönünde bir adım atmadığı için öğrencilerin kutlamalara katılamadığını belirten Akkurt şunları kaydetti:
“Biz kanunlara karşı gelecek insanlar değiliz. Bu yıl öğrencilerimizin bayrama katılmasını sağlayacağız. Kutlamalara katılmak isteyen herkes son derece rahat bir şekilde törene katılacaklar. Biz gerekli talimatları arkadaşlarımıza verdik. Özellikle liselerimizin bu etkinliğe etkin bir şekilde katılmalarını sağlayacağız. Öğrenciler gönül rahatlığıyla etkinliğe katılacaklar.”

Editör: Haber Merkezi