Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan Beklentilerimiz

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan Beklentilerimiz

Son yıllarda Milli Eğitimle ilgili herkes açık yüreklilikle işlerin iyi gitmediğini ifade etmektedir. Elbette işlerin kötü gitmesinin birçok nedeni vardır ve bunların başında eğitim işini yapanların vesayet altında oluşlarıdır. İşte bu yüzden Ziya Selçuk Bey’in bakan olmasıyla birlikte bu gidişin değişeceği umudu doğdu.

Öğretmen eğitim öğretim işinde insiyatif alamaz duruma getirilmiş başta veli- öğrenci-idareci baskısıyla adeta kıskaca alınmıştı. Veli ve öğrenciden şiddet görürken yönetenlerden ise bol miktarda soruşturma ve tehdit alıyorlardı. Eğitim tabiri caizse kırk kocalı hürmüze dönmüş yöneteni neredeyse belli olmayan ortamlarda işini yapmaya çalışıyordu.

   Şimdi sormak istiyoruz;

  Sayın Bakan öğretmenlerimiz geçmişte olduğu gibi yine bir vakfın yararına okullarda para toplayacaklar mı?

   Bir vakfın toplantılarına yine zorunlu olarak öğrenci götürecekler mi?

   Kimi okullarda farklı cemaat ve vakıfların etkisi sürecek mi azalacak mı?

   İlçe Milli Eğitim Müdürleri yönetici atamalarını yine bir sendikanın vesayetiyle gerçekleştirecekler mi? Listeler önceden hazırlanıp mülakat yapılmadan kimin nereye atanacağı önceden belli olacak mı?

  Danıştay iptal ettiği halde halen görevde olan şube müdürleri için bir işlem yapacak mısınız?

  Mevcut görevlendirme şube müdürleri görevlerine devam mı edecekler yoksa buna son mu vereceksiniz?

   Sayın bakan 76. Madde atamaları devam mı edecek yoksa buna dur diyecek misiniz?

  Proje okulları adı altında müstakil yapılanmaymış gibi özel yönetmelikle idare edilen okullarla ilgili ne yapacaksınız?

   Milli Eğitim müdürlerinin İmam Hatip açma yarışına dur deyip talebe göre davranacak mısınız, yoksa işi oluruna mı bırakacaksınız?

   Öncelikli bölgelerde görev yapmış öğretmenlerin hizmet puanlarındaki adaletsizlikleri giderecek misiniz yoksa seyirci mi olacaksınız?

   Sözleşmeli öğretmenlik ile ilgili bir düzeltme olacak mı yoksa aynı mı kalacaktır?

  Milli  Eğitim Müdürlerinin sendikadan liste alarak leblebi gibi dağıttıkları  başarı belgeleri iptal edilecek mi ya da en azından atamaya esas puanlar verilecek mi yoksa haksız verildiği için iptal mı edilecek?

   Kariyer basamakları hakkında ne düşünüyorsunuz, bu konudaki adaletsizlik giderilecek mi yoksa sizde mi  bu itirazları duymamazlıktan geleceksiniz?

   Yüksek lisans ve doktora yapan öğretmenlere ek puan düşünüyor musunuz yoksa bu konuda herhangi bir çalışma ihtiyaç duymayacak mısınız?

  Öğretmeni şikayet hatları Alo 147 ve Bimer ile ilgili bir çalışmanız olacak mı?

   Koltuk işgal ettiği halde hiçbir verimi olmayan mevcut sendika listesiyle idareci olan zatı muhteremlerle ilgili bir çalışmanız olacak mı?

   Önceliğiniz eğitim kalitesi mi olacak, yoksa öğretim kalitesi mi sayın bakan? Bu konuda fikri hür vicdani hür nesillerin yetişmesine engel teşkil eden çeşitli  vesayet guruplarına karşı öğretmenin yanında olacak mısınız? Yoksa onları yalnız mı bırakacaksınız?

   Sonuç olarak Sayın Bakanım;  geleceğimizin umudu yavrularımız için ve geleceğimizin mimarı öğretmenlerimiz için yaptığınız her olumlu adımın sonuna kadar destekçisi olacağız. Ancak yanlış gördüklerimizi de sonuna kadar eleştireceğiz.

Remzi Özmen
Kamu-Sen İstanbul İl başkanı
Türk Eğitimsen 8 Nolu Şube Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.