Görüş Bildir
Haberler
Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan Karma Eğitim Açıklaması: 'Çeşitlendirme Anlamında Sakıncası Yok'

etiket Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan Karma Eğitim Açıklaması: 'Çeşitlendirme Anlamında Sakıncası Yok'

Emre Ordu
09.11.2018 - 18:34 Son Güncelleme: 10.11.2018 - 09:23

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, karma eğitime ilişkin değerlendirmede bulundu. Karma sistemden tamamen vazgeçmek gibi bir düşüncelerinin olmadığını belirten Selçuk, 'Ama bazı okulların kız, bazı okulların erkek okulu olarak düzenlenmesinin, bir çeşitlendirme anlamında benim için hiçbir sakıncası yok” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Selçuk, MEB’in 2019 bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularını yanıtladı. 

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre, öğretmenler yerine okullara ‘performans’ sistemi uygulanacağını belirten Selçuk, “Sadece okulun MR’ını çekmek için. Online her bir okulu Ankara’dan cep telefonumuzdan izleyip, okulun neye ihtiyacı varsa anlık olarak görüp önlem alacağız” diye konuştu.

PISA için 3 yıllık özel çalışma

PISA için 3 yıllık özel çalışma

PISA için kritik okulları belirlediklerini söyleyen Selçuk, “Türkiye’deki okullar arasındaki başarı ve imkân farklılıkları OECD’ye, UNESCO’ya göre yüksek. Bu kapsamda öncelikli olarak ortalamayı düşüren en kritik okulları belirledik. 2021 yılındaki uluslararası izleme değerlendirme çalışmalarında belirli bir mesafe almak için de bu sene 6. sınıflardan başlayan bir ölçme değerlendirme stratejisi geliştirilmesi ve bunun 3 sene sürmesi gerekiyor, PISA sınavına hazırlık için” dedi.

5 yıl içinde bütün öğretmenlere yüksek lisans hedefi

5 yıl içinde bütün öğretmenlere yüksek lisans hedefi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tüm öğretmenlere yüksek lisans konusunuyla ilgili Bakan Selçuk, “Eğitim fakültelerimizle işbirliği içinde atanan kişinin bir yıllık tezsiz yüksek lisansını vermek ve diploma temelli bir çalışma yapmak istiyoruz. 5 yıl içerisinde bütün öğretmenlerimizin yüksek lisansa dayalı bir mesleki gelişim politikasının içinde olmasını arzu ediyoruz” dedi.

"Karma eğitimden tümden vazgeçmek gibi bir çaba yok"

"Karma eğitimden tümden vazgeçmek gibi bir çaba yok"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, karma eğitimin kaldırılması tartışmasına ilişkin “Türkiye’deki bütün okulların karma olmasından mı vazgeçilecek’ diye soruluyorsa inanın böyle bir şeyi oturup konuşmamıza gerek yok. Böyle bir niyet de çaba da yok. Ama bazı okulların kız, bazı okulların erkek okulu olarak düzenlenmesinin bir çeşitlendirme anlamında benim için hiçbir sakıncası yok” diye konuştu.

MEB'in bir süre önce Anadolu lisesi, mesleki ve teknik eğitim merkezi ve mesleki eğitim merkezlerinde, yargı kararına işaret ederek karma eğitim şartını kaldırması tartışma yaratmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
468
226
64
29
13
9
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Edmund Dantes

Kız olarak tüm sınıfın kız olduğu bir sınıfta eğitim görmek istemezdim

dusunen_odun

ülkede yeterince cinsiyet çatışması yokmuş gibi :D

Kafa

onedioyu severim ama gercekten cımbızla kelime seçerek yapılan haberlere rastlıyorum genel olarak muhalif bir site ama sırf muhalefet etmek için de olayın ça... Devamını Gör