04 Haziran 2020 15:55

Milletvekilliği düşürülen CHP'li Enis Berberoğlu tutuklandı

Vekilliği düşürülen CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, gözaltına alınıp tutuklandı. Berberoğlu, Maltepe L Tipi Cezaevine gönderildi.

Enis Berberoğlu

Paylaş

Vekilliği düşürülen CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, hakkındaki yakalama kararının ardından gözaltına alınıp tutuklandı. Milletvekilliği düşürülen HDP milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğlu da tutuklanmıştı.

Berberoğlu, saat 23.30 civarında, Yeşilköy'deki evinden gözaltına alınarak Çağlayan Adliyesine getirildi. Saat 01.30'da çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan Berberoğlu, Maltepe L Tipi Cezaevine gönderildi.

CHP'li Enis Berberoğlu, "MİT TIR'ları Davası"ndan 25 yıl hapis cezası almış ve bu ceza Yargıtay tarafından onanmıştı. Milletvekilliği sona erinceye kadar Berberoğlu'nun cezasının infazının durdurulmasına ve tahliyesine karar verilmişti.

Ancak 4 Haziran'da Meclis Başkanlığı Divanı'nda CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğlu ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in haklarındaki yargı kararı okunarak milletvekillikleri düşürüldü. 

Vekilliğinin düşürülmesinin ardından CHP Genel Merkezinde açıklama yapan Enis Berberoğlu, "Zaten çıktığım günden itibaren 'bu bir teneffüs' dediğim için, bu karar bana hiçbir şekilde sürpriz olmadı, şaşkınlık yaratmadı. Çünkü Türkiye'de benim çıktığım günden bugüne demokrasi koşullarında herhangi bir düzelme yok. Dolayısıyla bana da isabet edecek bir demokrasi piyangosu beklemek fazla safdillik olurdu. Önümüzdeki günlerde kalan 18 aylık cezamı yatmak üzere cezaevine teslim olacağım" demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Leyla Güven ve Musa Farisoğulları cezaevine gönderildi

SONRAKİ HABER

Yazar ve felsefeci Oruç Aruoba Kocaeli'de son yolculuğuna uğurlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa