Milletvekili Ünal’dan Engelliler Günü Mesajı

Milletvekili Ünal’dan Engelliler Günü Mesajı

Yayın: 03.12.2020 09:33
Paylaş:
A+ A-

AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Ünal, mesajında, engellilerin sadece bir gün değil, her daim sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta hak ettikleri yeri almalarını sağlamanın herkes için bir insanlık görevi olduğunu belirtti.
Engelli vatandaşların sosyal hayata entegre edilerek yaşam kalitelerinin yükseltilmesi, medeni bir toplum olmanın zaruretlerinden olduğunu ifade eden Ünal, şunları kaydetti:
“Devletimizin son yıllarda çok önem verdiği sosyal devlet anlayışıyla hareket ederek engellilerimizin toplumla bütünleşebilmeleri, eşit bireyler olarak sosyal hayata iştirak edebilmeleri, yaşam standartlarının arttırılması ile onlara eşit hak ve imkanlar sunma gayretiyle çok anlamlı ve sevindirici düzenlemeler yapmaya devam etmektedir. Bizlerde, engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmanın, ihtiyaç ve beklentilerinde yanlarında yer almanın, ailelerine destek olmanın, sorunlarına katkıda bulunmanın sorumluluğu bilincinde azami gayret göstermekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün tüm engelli vatandaşlarımıza sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir yaşam getirmesini diliyor, Kıymetli ailelerine saygı ve selamlarımı sunuyorum.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kastamonu’nun ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 16:36
Paylaş:
A+ A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'nun Tosya, İhsangazi, Hanönü, Daday, Küre ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Tosya Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Tosya Kaymakamı Uğur Ünsal ve Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, katılımcıların bayramlarını kutladı.

Demirci'nin günün anlam ve önemine belirten konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu ve çeşitli gösteriler sahnelendi.

Yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin takdiminin ardından tören sona erdi.

– İhsangazi

Kent Meydanı'nda düzenlenen törende İhsangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat Kılıç tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

İhsangazi İlkokulu ve Ortaokulu bahçesinde düzenlenen etkinlikte Kılıç tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Jimnastik gösterisi, şiirlerin okunması, halk oyunları gösterisi ve yarışmalar ile devam eden program ödül töreni ile son buldu.

Programa İhsangazi Kaymakamı Neslihan Sönmezoğlu, Belediye Başkanı Hayati Sağlık, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

– Hanönü

Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Büstüne Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çelenginin sunulması ile başlayan program Hanönü Şehit Faruk Karagöz ilkokulu önünde devam etti.

Okul müdürü Hüsnü Barın'ın günün anlam ve önemine belirten konuşmasının ardından ilkokul öğrencileri şiir okudu, halk oyunları ekipleri gösteri yaptı.

Yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Hanönü Kaymakamı Tolga Değirmenci ve Belediye Başkanı Metin Yamalı ödüllerini verdi.

– Daday

Cumhuriyet Meydanı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan törende Kaymakam Ayşegül Yıldırım ve Belediye Başkanı Selahattin Yanık, törene katılan öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Yıldırım'ın günün anlam ve önemine belirten konuşmasının ardından şiirler okundu.

Anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin hazırladıkları gösteriler ile devam eden program hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

– Küre

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması başlayan programda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden programda öğrenciler şiir okudu, halk oyunları ekipleri gösteri yaptı.

Törene, Kaymakam Ayşegül Yıldırım, Belediye Başkanı Selahattin Yanık, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.