İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Vakfıkebir Esnaf Odaları Başkanlarını ziyaret ederek görüş alış verişinde bulundu.


 
Ziyaret sırasında partililerle sohbet eden Dr. Örs, TBMM istatistiklerine göre meclisin en devamlı milletvekili olduğunu kaydederek, Japonya ve Meksika görevlendirmeleri dışında her gün mecliste olduğunu ifade etti. Örs, “Söz alabilmek için her gün mecliste olmak lazım. Beş dakika konuşabilmek için saatlerce sıra beklemek zorundasınız. Bir oturumda en son konuşmacı bendim ve ben konuştuktan sonra meclis kapandı. Bölgemizin, insanlarımızın, Trabzon’umuzun sorunlarını orada dile getirmeye çalışıyoruz. Sonuçta biz muhalefet olarak iktidardaki arkadaşlarımızı yönlendireceğiz, yapıcı muhalefet ederek sorunların çözülmesine katkı sağlayacağız” dedi.
 
“GÖNÜLLÜLERLE BU GÜNE GELDİK”
“Kuruluş aşamasında bina bulmakta bile zorlandığımız günler oldu. İYİ Parti deyince adam korkudan dairesini bile vermiyordu kiraya. Onlardan geçtik; şimdi ilçe kongrelerimizde bile kongreler 2- 3 adayla oluyor. Bu durum, bir partinin büyüdüğü, geliştiği yönünde bir işarettir. Bundan sonra da çalışacağız. Çünkü bizim öyle çok yaygın bir medyamız, televizyonumuz yok. Yereldeki basın mensubu arkadaşlarımız servis ettiğimiz haberleri yayınlıyorlar. Yerelde öyle bir sıkıntımız yok ama; ulusal basında yer bulamıyoruz. Sonuçta iş bize kalıyor. Partiyi teşkilatlandırıp seçime götürmek çok büyük maliyetler isteyen bir süreç. Türkiye’nin her yerinde bu partiyi sizler gibi gönüllü insanlarla kurduk. Ardından baskın bir genel seçime gittik. İYİ Parti’nin 1 Nisan’da yapmış olduğu kongredeki kalabalığın görülmesi üzerine, İYİ Parti hazırlıksız yakalansın diye seçimi erkene çektiler. 24 Haziran’daki baskın seçimde Türkiye’de yüzde on oy alıp mecliste grubu olan bir parti haline geliyor. Kolay değildi bu; devletten, hazineden beş kuruş yardım almayan, her hangi bir belediyesi olmayan, kamunun hiç bir imkanını siyasi ranta çevirme noktasında hiç bir yaptırım gücü olmayan bir parti tamamen gönüllülerle bu güne geldik” şeklinde konuştu.
 
“İNSANLARIN DEMOKRASİYE OLAN İNANCI TAZELENDİ”
“Propaganda inkanın yok; televizyona çıkarmıyor seni. Yaygın medya için sanki Meral Hanım diye biri yok, göstermiyorlar. Salon verilmedi, bir siyasi partinin genel başkanının arabasının önü çöp kamyonuyla çevrildi, konuşacağı salonun elektrikleri kesildi, otelin kapısı kapandı. Böyle bir mücadele ile geldik. Arkasından bir mahalli seçim geçirdik. Türkiye’de “Bu AK Parti iktidarı gitmez, ne olursa olsun bunlar bitmez” algısı da 31 Mart seçimlerinden sonra değişti. İnsanların demokrasiye olan inançları değişti, demokrasi kültürü tekrar yeşermeye başladı. Çünkü insanlar, mevcut iktidarın seçimler vasıtasıyla değişebileceğine inandılar. Bunun göstergesi de İstanbul seçimleridir, Ankara seçimidir ve diğer büyükşehir seçimleridir. Sadece CHP ile ittifak yaptık ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi el değiştirdi. Dolayısıyla sandığa gidildiği zaman bunlar sandıkta değişebilir olgusu insanların kafasında yer almaya başladı. Önceden öyle değildi. Daha önceden de genel seçim yapılmıştı ve Türkiye’deki sandıkların sayımı bitmesine rağmen Ankara’da sandıklar sayılamamıştı. Trafoya kedi girmişti filan, o günleri hatırlayalım. Sonuçta insanların demokrasiye inancı tazelendi. Bunu sahada açıkça görüyoruz. Önceden insanlar düşüncelerini ifade edemez, sıkıntılarını  söyleyemezlerdi. Şimdi bu değişti. Demokrasiye bir yöneliş var. İşte biz de bunu millete anlatabilmek için sahadayız” şeklinde konuştu.
 
 
Dr. Örs daha sonra Vakfıkebir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam, Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Hasan Topaloğlu’ndan bilgiler alarak partililerin sorularını cevapladı. Ziyarete Trabzon Ortahisar İlçe Başkanı Erdal Uzun, Vakfıkebir İlçe Başkanı Alparslan Beşli,  İYİ Parti Vakfıkebir Belediye Meclis Üyesi Selim Alp ve Partililer katıldılar.