MİLLETVEKİLİ NURETTİN ARAS’TAN MÜJDELİ HABER

Tarih : 2017-02-16 / Kategori : Genel Haber

MİLLETVEKİLİ NURETTİN ARAS’TAN MÜJDELİ HABER

          AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, bombayı patlattı. Aras yaptığı açıklamada, Aralık İlçesi Dilucu mevki ile İran Maku ili arasında oluşturulacak yeni karayolu güzergâhı üzerinde Dilucu-Maku Kara Hudut Kapısının açılacağının müjdesini verdi. 

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Milletvekili Aras, “15 Şubat 2017 günü Gazi Meclisimizde Iğdır İli Aralık İlçesi Dilucu mevki ile İran Maku ili arasında oluşturulacak yeni karayolu güzergahı üzerinde ‘Dilucu- Maku Kara Hudut Kapısı’ 355 sıra sayılı kanun tasarısı ile kanunlaşmıştır. 

Açılacak hudut kapısının İslam kardeşliğini pekiştiren birlik beraberlik duygusunu ön plana çıkaran özelde ilimize genelde ülkemize bereket katan bir gönül köprüsü olacaktır.

Iğdır yıllardır bu özlemi duyuyordu. İran ile Türkiye arasında yolcu ve yük taşımacılığı için sınır kapısı açılması konusunda yoğun mücadeleler verilmesine rağmen bu güne kadar hiçbir mesafe alınamamıştı. 
 
Taleplerimizi hükümetimize ilettik, takip ettik, İran ile yapılan görüşmeler netice verdi. İki kardeş ülkenin dostluklarını daha çok pekiştirmek, bölgenin kalkınmasına katkı sunmak amacıyla TBMM'de konu görüşüldü ve kabul edildi. 

Iğdırlı hemşerilerimizin gözü aydın olsun. Iğdır'ın önü açılmıştır. 

Ticaret potansiyeli şimdiden artmaya başlamıştır. Halkımız bu müjdeyi büyük sevinçle karşılamışlardır. Allah'ın izniyle kısa sürede çalışmalar başlatılacak ve gümrük açılacaktır. Hükümetimiz kalkınma doğudan başlayacak derken her türlü alternatifi düşünerek söylemektedir. Bundan sonra Iğdır'ın ticari potansiyeli tahminimizin çok üstünde bir seviyeye çıkacaktır. 

Yıllardır hayalini kurduğumuz bu hudut kapısının dönemimizde açılacak olması bizleri onurlandırmıştır. "Emeği geçen Gümrük Bakanımıza, Sayın Başbakanımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza saygılarımı sunuyorum. İlim adına teşekkür ediyorum." dedi. 

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası