Fırat mesajında; “Milletimiz için canından daha aziz olan bir şey vardır, o da vatandır. "dedi.

Gazilerin, bu vatan için canı pahasına savaşmış ve sağ dönmeyi başarabilmiş kahramanlar olduğunu kaydeden Fırat, şunları kaydetti:

"Milletimiz asil, yüce, vatanını ve bağımsızlığını seven bir millettir. Bu millet hiçbir zaman zillet içinde yaşamaya rıza göstermedi, esareti ve kısıtlamayı kabul etmedi. Vatan, millet söz konusu olduğu zaman 'Ya Şehit, Ya Gazi' olacağız, anlayışıyla hareket etti. Bu anlayış başka hiçbir milletlerde yoktur. Gazilik ve Şehitlik unvanları milletimiz için önemli değerlerdir. Dolayısıyla bu değerlere ve unvanlara sonuna kadar sahip çıkmak ve gelecek nesillerimize bu değerleri aşılamak mecburiyetindeyiz.Vatanın bağımsızlığının korunması, milletimizin can, mal ve namuslarının korunması ve gerektiğinde bunun için düşmanla mücadele etmek dinimiz açısından da oldukça önemlidir. Peygamber Efendimiz bir hadislerinde, 'Allah yolundaki bir savaşta bir saat durmak, 60 yıl ibadetten üstündür' buyurmuştur. Milletimiz bu inançla arzu ettiği neticeye hep ulaşmıştır. Bizlere cennet gibi bir vatan bırakmışlardır. "

-"BU VATAN, ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN BİZLERE EMANETİDİR"

Milletvekili Fırat, "Unutmamalıyız ki bu vatan, şehit ve gazilerimizin bizlere emanetidir. Her emanet bir nimettir. Koruyacağız ve kollayacağız. Geçmişimizden ders alıp, her geçen gün daha da güçlü olmak için çalışacağız. 19 Eylül 2019 tarihi Gaziler Günü olması vesilesiyle, ülkemizin bölünmez bütünlüğü, vatanı için canları pahasına mücadele eden, bizlere bağımsız bir vatan bırakan şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle yad ediyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Hayatta olan kardeşlerimize rabbim, sıhhat ve afiyetler ihsan eylesin. Yüce Allah şehit ve gazilerimizin emanetlerini sahip çıkarak muhafaza etmeyi nasip etsin."şeklinde ifade etti.    

Kaynak : PHA
Kaynak: pha