16 Nisan'daki referandum önce AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, beraberinde Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ve partililerle birlikte, Vakfıkebir'de faaliyet gösteren ve yurdun dört bir yanına ürünlerini pazarlayarak, süt ürünleri alanında ülkenin en önemli markalarından birisi haline gelen Kebir Süt'ü ziyaret etti.



Milletvekili Balta'yı Kebir Süt'e gelişinde, Genel Müdür Yardımcısı Metin Ali Karadeniz ile fabrika çalışanları karşıladı.
Ziyarette Kebir Süt'ün Genel Müdür Yardımcısı Metin Ali Karadeniz'in açılış konuşması, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta'nın selamlama konuşmalarının ardından AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta fabrika çalışanlarına hitaben yaptığı konuşmada: "Kebir Süt Fabrikamızda Vakfıkebir'in yanı sıra Beşikdüzü, Şalpazarı, Tonya, Çarşıbaşı, Eynesil ve Trabzon'dan toplam 328 kardeşimiz çalışıyor. Allah böyle işletmelerin sayısını artırsın. Kebir Süt, her zaman gurur duyduğumuz bir kuruluşlardan bir tanesidir" diye konuştu.
16 Nisan'da bir referanduma gidiyoruz diyen Milletvekili Balta konuşmasına şöyle devam etti: "Anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili hiçbir değişiklik yok ama yine yalanla milletimizin kafasını karıştırmaya çalışıyorlar. Bu millet bunları görüyor. Bu millet CHP’nin kiminle iş tuttuğunu da görüyor.  Cumhuriyet rejimi aynen korunuyor.  Cumhuriyet rejiminin en büyük savunucusu da biziz. Ülkemizin geleceği adına, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği adına, ülkede sürekli istikrarın olması için bu sistemin mutlaka değişmesi lazım."
Milletvekili Balta konuşmasının sonunda referanduma 20 gün kaldığını belirterek:  "Trabzon'umuzu, ilçelerimizi, mahallelerimizi karış karış gezerek vatandaşlarımıza Cumhurbaşkanlığı hükümet modeli anlatıyoruz. 16 Nisan’da Trabzon'umuzdan çok yüksek bir oranda 'EVET' oyu bekliyoruz." şeklinde konuştu.