Sabırla inandığı davada devam etti sonra Ortahisar belediye başkanı. Sonrası yakın tarih anketlerde hep önce çıkmasına rağmen olmadı. Şehir adeta kilitlenmişti. Ortahisar büyük bir ilçe önemli bir mevzi dediler riske atamayız. Devamı yönünde karar kılındı. Daha fazla bir enerji ve gayret ile sahada ayak basmadık yer bırakmadı. Her alanda çalışmasını ciddi bir şekilde açık ara yansıttı. Basında medyada son  mitingde… Cumhurbaşkanı özel bir gayret demesi sanki sorumluluğunu o kadar daha artırdı. Trabzon’da örneği görülmemiş bir şekilde kanaat önderleri STK başkanları muhtarlar tam desteğini beyan ettiler. Bu şehirde bunu hak ediyor Ahmet Metin Genç’te. Ne diyelim; Trabzon’dan bir devlet adamı yerine millet adamı Ahmet Metin Genç. Yolun açık olsun diyelim.

Haydar Baş'tan Çanakkale Mesajı

Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınlayan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, “Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, Boşnağıyla, Arabıyla, Alevisiyle ve Sünnisiyle Türk milletinin tek bilek, tek yürek olduğu zaman karşısında hiçbir gücün duramayacağının ispatıdır Çanakkale" dedi. Baş şöyle dedi:

‘Çanakkale Zaferine damgasını vuran ve zaferi en anlamlı şekilde ortaya koyan söz merhum Mustafa Kemal'in "Ben size ölmeyi emrediyorum" sözüdür. Bu emri veren Mustafa Kemal de askerinin en ön safında yer alıyordu. Bu emir üzerine yapılan taarruz hava kararırken sahile yakın ilk sırtlara kadar ulaşıyor ve Çanakkale savunmasının omurgası teşekkül etmiş oluyordu. Esasen Çanakkale Savaşı'nı zafere dönüştüren ruh, bugün yitirdiğimiz ama muhtaç olduğumuz bu haldir. Mustafa Kemal riyasetindeki Türk Milleti, yokluktan bir devleti var etmiş, dilindeki ve gönlündeki Allah ile bu vatanı düşmandan temizlemiştir.

‘Trabzon’un hatırası kalmadı’

CHP’nin Ortahisar Belediye Meclis üye adayı Hasan Kandaz yazılı açıklama yaptı: ‘Trabzon’a 30 yıl sonra şehir dışında veyahut yurt dışında yaşayan hemşerimiz gelince hangi hatırasını bılacak. 30 yılda bütün değerlerini yıkmış ve yok etmişler..Boztepe nerede? Maşatlık..Arafilboyu..Çömlekçi yok olmuş..Pazarkapı yok olmuş...19 mayıs kapalı spor salonu yıkılmış ve ama 19 Mayıs gösterilerinde ama 23 Nisan gösterilerinde Trabzon’un tek üst düzey markası Trabzonspor’un bütün şampiyonluklarını yaşadığı hemen hemen Trabzon’da yaşayan herkesin bir hatırası olan mabedimiz Avni Aker Stadyumu nerede? Bu sefer vatandaş artık size değil bize yetkiyi verecek.’

Çanakkale Mesajı

Asrın İş Adamları Derneği Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güney Çanakkale zaferi ile ilgili açıklama yaptı: ‘18 Mart bizim için çok önemli. Çünkü ecdadımız yokluk içinde imanı ile tek millet olan tüm küfür milletini yenmiştir. İnşallah yine imanımızın üstündeki pası silerek yeniden ecdadımızın yaptığı gibi devletimize ve müslüman alemine yanlış yapanlara aynı cevabı verecektir. Bu gün Çanakkale zaferimizin yıl dönümü. Aziz şehitlerimizi anıyoruz. Allah onları en yüce makamlara ulaştırsın, bizlere şefaatçi kılsın inşallah. Allah onların bıraktığı emanete sahip olmayı bize nasip etsin.’

Şehitliği Ziyaret Etti

İYİ Parti Trabzon Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü  münasebetiyle İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Sağır, Ortahisar Belediye Meclis Üyeleri Derviş Köz ve Davut Çakıroğlu ve  parti yöneticileri ile birlikte şehitliği ziyaret etti.  Ziyarette kısa bir konuşma yapan Hüseyin Örs:“  18 Mart Çanakkale Zaferi, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın tarihidir.  Bu tarih, başarılarla dolup taşan Türk kahramanlık tarihinin en gurur verici ve en parlak sayfalarından biridir.

Bağımsızlığımızın simgesi, şehit ve gazi atalarımızın emaneti olan güzel yurdumuzu, Cumhuriyetimizi, millî değerlerimizi, Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşı’nı kazanan ruhu korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak temel sorumluluğumuzdur. Onların bize emaneti olan ve canlarını bu uğurda feda ettikleri bu vatanı ve bayrağı daha yükseklerde dalgalandırmak ve ülkemizi çok daha iyi yerlere taşımak için var gücümüzle çalışacağız. Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve kahraman askerlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.” dedi.  Şehitlikteki programda Kuran-ı Kerim okunmasının ardından, şehitlerimiz için dua edilip, şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

Eşsiz Kahramanlık Destanı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Başkan Ali Kaan mesajında, “Milletçe zor zamanlarda, milli değerler etrafında birleştiğimizde neleri yapabileceğimizin tarihi bir göstergesi olan Çanakkale Zaferinin 104. yıl dönümünü millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla idrak ediyoruz. Çanakkale Zaferi, tarihi boyunca müstakil ve hür yaşamış milletimizin eşsiz kahramanlık destanıdır. Çanakkale Zaferi, yok olacağı tahmin edilen bir milletin, gerektiğinde vatanı uğruna severek ölüme koşmasının anıtlaşmış örneğidir. Yine bu zafer, kendisinden güçlü düşman orduları karşısında kazanılmış bir onur savaşıdır. Çanakkale'de, kahramanca savaşan, ecdat yadigarı vatanımızı kanıyla, canıyla müdafaa eden şehitlerimizi ebediyen şükranla hatırlayacağız. Büyüyen ve zenginleşen ülkemizin tarih içinde hak ettiği yeri bulması için değer üreten iş adamları adına, bir milletin gururu, bir milletin kahramanlık destanı olan Çanakkale Deniz Zaferimizin 104. yıl dönümü, aziz milletimize kutlu olsun. Şehitlerimizi bir kez daha minnetle anıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Çanakkale Dün Olduğu Gibi Bugünde Geçilmez

ASKON Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Trabzon Şubesi Başkanı İbrahim Beşir Çanakkale Zaferinin 104’ncü yıl dönümünde aynı zaman da Şehitleri anma günüde olan bu günde bir basın bildirisi yayınladı. Bildiride; “Din ve Devlet uğruna Milletin ve Devleti'nin bekası için mücadele etmiş, yokluklar içerisinde büyük kahramanlıklara imza atmış olan ecdadımızla ne kadar onur duysak azdır. Ki bu kahramanlıklara önümüzdeki yıllar da güncelliğini sürdürecektir.  Şehitlerimizi Rahmetle anıyoruz.  Bizler Millet olarak her zaman Mazlumun yanında olduk. Bu dün de böyle idi. Bundan sonrada böyle olacak. Bu vesile ile Yenizelanda da Müslüman kardeşlerimize yapılan katliam'ı kınıyor bu katliam'ı gerçekleştirenlerin en kısa zamanda cezalandırılmalarını bekliyoruz. Sevgi dolu bir Dünya için el ele çalışmalıyız” dedi.
 
Editör: TE Bilisim