MİLLETİMİZ DEVLETİNİN YANINDADIR

Erol Kara/ Ak Parti 26. Dönem Elazığ Milletvekili Av. Ömer Serdar Dolar Kuru üzerinden ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı ambargo ile ilgili Gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

MİLLETİMİZ DEVLETİNİN YANINDADIR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti 26. Dönem Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulundu.

Serdar, ‘’15 Temmuz gibi bir süreçten başarıyla çıkmış bir milleti ekonomik bir takım ambargolarla test ederek buradan sonuç alması buradan bir iktidar çıkarma amacının hiçbir şekilde Türkiye’de sonuç vereceğine inanmıyorum’’ dedi.

 

TÜRK MİLLETİ BU SINAVI ÇOK ÖNCELERİ ATLATARAK GEÇTİ

Serdar,” Dolasıyla eğer bu bir test edilme sınavı ise Türk milleti bu sınavı çok önceleri atlatarak geçti. ABD’nin tavrı gayri hukuki ve izah edilemez.”  diye konuştu.

Ömer Serdar, ‘’Türk milleti hiçbir zaman için dışardan bir yönlendirmeyle kendi iktidarını kendi hükümetini kendi temsilcileri hakkında karar vermez. Tarihi devlet geleneğimiz bu böyledir bugüne kadar da böyle olmuştur. Dolasıyla eğer bu bir test edilme sınavı ise Türk milleti bu sınavı çok önceleri atlatarak geçti ‘’şeklinde konuştu.

 

DAHA ÖNCEDE SONUÇ ALAMADILAR

Türkiye’nin uzun zamandır bir takım küresel faktörlerin operasyon alanlarına maruz kaldığına dikkat çeken Ömer Serdar,” Gezi olaylarıyla başlayan bir süreç vardı.

Türkiye bu sınavı geçmişte çok verdi. Biliyorsunuz gezi olaylarıyla başlayan süreç daha sonra 07-25 Aralık operasyonlarıyla devam etti.15 Temmuz hadisesiyle de artık kendi içerisinde bir takım ihanet şebekesi küresel faktörlerin işbirliğiyle Türkiye’ye darbe girişiminde bulundular. Fakat sonuç alamadılar. Çünkü Türk milletinin bu anlamda ki basireti ve cesareti, buna geçit vermemiştir. Özellikle 15 Temmuz’da Amerika Birleşik Devletleri gerekse başka bir takım küresel faktörlerin duruş biçimine baktığımızda burada darbeyi önlemeyi bırakında darbeye destek olabilecek bir takım destekleri oldu. Âmâ Türk halkının cesareti ile bunu aştı.” dedi.

 

OYNANAN OYUNLARI EKONOMİSTLER İZAH EDEMİYOR

Serdar,’’Dikkat ederseniz özellikle geçen yıldan beri Türkiye’nin kurumlarını hedef alan Halkbank’ın Amerika’da bir yargılamada konu olması, Halk Bankası müdürü Hakan Atilla’nın krimilize edilerek özellikle Türkiye’nin kurumları yargılanmak istendi. Bu dünyadaki hiçbir hukuk sisteminde izah edilebilecek bir şey değildi. Bunlar Türkiye üzerinden yapılan oyunlardı.Sonuçta bunu üzerinde mali dengeleri sarsma operasyonu aslında öngörebilir bir şeydi. Buna devam edeceklerdi.’’dedi.

 

SERBEST PİYASA EKONOMİSİNİ UYGULAYAN BİR ÜLKEYİZ

Ömer Serdar,’’Ancak unutmamak lazım ki Türkiye 2001 mali krizinden sonrada ekonomisini sağlam temellere oturtmuştur. Bankacılık sistemini dünyada belki en iyi şekilde oturtmuş ülke Türkiye’dir. Serbest piyasa ekonomisini uygulayan bir ülkeyiz. Dolasıyla mali portesi mali durumu sağlam temellere oturduğu için bu krizi de aşacaktır.2008 yılında dünya Morgıç kriziyle sarsılırken özelikle Amerika’yı, Avrupa’yı kasıp kavururken o zaman sayın cumhurbaşkanımız şöyle demişti. “Bu kriz Türkiye’yi teğet geçecek ”demişti. Türkiye sağlam bankacılık sistemini sağlam temellere oturttuğu için mali dengelerini doğru konumladığı için o krizden etkilenmemişti. Fakat dünyanın bütün ülkeleri etkilenmişti. Bugün Türkiye’ye hiçbir iktisat kuralıyla izah edilmeyecek döviz üzerinden yapılan oyunlar,  Türkiye’de yapılan mali politikayla değil bunu hiçbir ekonomist bu şekilde izah etmiyor.” dedi.

 

RAHİP OLAYININ HUKUKLA İZAH EDİLİR TARAFI YOK

Oynanan oyunun farkında olduğu için Türk milleti de özellikle hükümetin ve  Cumhurbaşkanın arkasında durarak bu konudaki kararlılığını göstermek istiyor diyen Ömer Serdar, ‘’Özellikle rahip Brunson’un üzerinden yapılan spekülasyonların da hukukla izah edilir bir yanı yok ‘’diye konuştu.

 

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ DE KENDİNE DÜŞEN PAYI ALACAKTIR

Serdar,” Dövizin bir çırpıda Cumhurbaşkanı konuşurken twitter  üzerinden Türkiye ekonomisini hedef alan tweetlerin  atılması Türkiye’nin ekonomisiyle alakalı değildir.

Bu operasyonlar başladığı zaman özelikle Avrupa’dan gelen açıklamalara baktığımızda bunlarında olumsuz etkileneceği ortada. Sonuçta Dünyada ulusal bir olumsuzlukta Amerika Birleşik Devletleri de kendine payı alacaktır. Dediğim  gibi bumerang gibi kendisine dönecektir. Kısa vadede Türkiye toplumu Türk insanı birazda olsa etkilenecektir.“dedi.

 

TÜRK MİLLETİ TEST EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Türkiye Amerika Birleşik Devletlerinde bulunan Hakan Atilla dosyası gayri hukuki yollardan yürürken bu konuda gerekli ikazların yapıldığına da işaret eden Ömer Serdar,’’Artık tek kutuplu bir dünyada yaşamıyoruz. Birçok denge oluşuyor. Dolasıyla Türkiye başka dengelerle de yürüyebilir. Seçenekleri her zaman için vardır ifadelerini kullandı.

Ömer Serdar, ”Türkiye’nin NATO’daki varlığını hiçbir şekilde küçümsememek lazım. Siz Türkiye’yi NATO’dan çekip aldığınızda önemli bir yanı eksik kalacaktır. Dolasıyla kendi stratejik konumuyla stratejik ortaklığıyla bu ortaklar için bu tür operasyonlara girdiğinde oradaki ortaklığı bitirirsin. Bu da dünya dengesinin sarsılmasına neden olur. Dünya dengesinde sarsmak kimsenin işine gelmez. Artık tek kutuplu bir dünyada yaşamıyoruz. Bir çok denge oluşuyor. İnönü’nün meşhur bir sözü vardır. “Yeni bir dünya kurulur Türkiye gider oradan yerini alır “diye. Dolasıyla Türkiye başka dengelerle de yürüyebilir. Seçenekleri her zaman için vardır. Ortadoğu’da yaşanan kriz de Türkiye orada farklı birliktelikler oluşturarak önemli mesafeler aldı. Bu tür hukuk üzerinde yapılan operasyonlar kısa süre içeresinde moral bozukluğu oluşturabilir. Piyasalar etkileniyor gibi görülebilir. Ama sonuçta dengede yerine oturur. Dünden itibaren bir gece yarısı operasyonu gördük. Gerek cumhurbaşkanımız gerek maliye ve hazine bakanlığı bir takım tedbirler aldılar ve bugünde yansımaları ortaya çıkmaya başladı. Döviz kuru aşağı doğru düşmeye devam ediyor. Türkiye’nin içerisinde olan bir olay olsa bizim vatandaşımız  ariftir ve  irfan sahibidir. Bunu sezebilecek görebilecek durumdadır. İçerde yaşanan bir sorun olsa bu sorunun hesabını siyasal iktidara sorabilirler. Ama bunun dışardan bir müdahale olduğunu çok net bir şekilde görüyor. Gece yarısı piyasalar kapalıyken bir takım sanal işlemlerle yapılan oyunları da görüyor. Bu noktada vatandaştan yana bizim bir endişemiz yok. Vatandaş sonuna kadar devletinin arkasında. Burada sosyal medya üzerinde bir takım oyunlar yapılıyor. Kötü niyetli oyunlar yapılıyor. Özellikle ona yönelikte emniyet tedbirleri alıyorEkonomik kriz  beklentisiyle sosyal medyayı hareketlendirmek istiyorlar. Türk milleti buna geçit vermedi.“ dedi.