Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Millet Kıraathanesini vatanımızda milletimiz ile beraber bizim yaşayışımızın gündemine getiren devlet başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Kıraathane dediğinde bunu hafife almaya kalkanlar oldu. İşte onlar bilmiyordu tarihimizi” dedi. 


Kıraathanelerin Önemi…

Başkan Gümrükçüoğlu, “Kıraathaneyi tavla, iskambil oynanan kahvehane zannettiler. İsmi üzerinde kıraat okumaktan geliyor” diyerek şunları kaydetti, “Biz büyüklerimizden; kağıdın, oyunun, sigara dumanının kötü alışkanlıkların olmadığı kıraathanelerde onların nasihatleri ile bir ahlak aldık. Muallimlerimizden bu kıraathanelerde, kütüphanelerimiz de öğrendik. Kıraathane oydu. Onu bütün ülke sathına yayabilmekti. O kadar güzel Bir duygu ile Devlet Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bunu ülke gündemine getirdi. 

Herkesin bilincinde olduğu bir husustu. Her türlü teknolojik imkandan istifade ederek kitap kokusu ile sevgisi ile insan sevgisini ve medeniyeti öğrenmenin yolu ve mekanıydı. Yeni Zelanda’da insanlıktan mahrum, katliam ruhu ile nasıl katiller caniler ortaya çıkarılıyor. Ama bütün bunlara rağmen Müslüman dünyası başta devlet başkanımız bizim ülkemiz, vatanımız, milletimiz de söz konusu edinmiş olmasına rağmen  ‘Hıristiyan terörü demiyoruz. Biz düşmanlıklar oluşsun demiyoruz.  İnanca hürriyet olsun saygı olsun diyoruz’ diyor.  İnsan barış ve kardeşlik içinde yaşasın böylece insan sevgisi ve medeniyet anlayışı bütün dünyaya hakim olsun. İşte onun yolu bu kıraathanelerden geçiyor.”
SONAY ÇALUK
 
Editör: TE Bilisim