Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlkadım İlçe Başkanı Fatih Türkel, Millet İttifakı adaylığı açıklandıktan sonra CHP İlkadım binasını ziyaret eden Millet İttifakı'nın İlkadım Belediye Başkan Adayı Necattin Demirtaş'ın ziyaret esnasında yaptığı konuşmaların gündeme gelmesiyle alakalı basın toplantısı gerçekleştirdi.

DEMİRTAŞ'A KEFİLİZ

Türkel ziyarette, Demirtaş'ın eşi, İYİ Parti İlkadım İlçe Başkanı Burcu Işıtan Satar, parti yöneticileri, kendisi olmak üzere yaklaşık 20 kişi olduğunu belirterek, "Söz konusu ziyaret 45 dakika sürdü ve başından sonuna ismini vermek istemediğim bir basın kuruluşu tarafından kaydedildi. Sohbetimizde ülke ve Samsun siyaseti hakkında konuşup Demirtaş'ın projelerini dinledik. Önerilerimizi yaptık. Ancak basına yansıyan 9 saniyelik kasıtlı görüntünün tamamı 45 dakikadır. Bu bölüm sohbetten kasıtlı olarak kesildi ve sosyal medya aracılığıyla gündeme geldi. İşin aslı şudur. Biz Demirtaş'a size oy veren vermeyen herkesin başkanı olmanız lazım dedik. O da bize memuriyet döneminde yaşadığı bir örneği verdi. Hiçbir çalışanını CHP'li, MHP'li olarak ayırmadığını söyledi. Verdiği örnekte de CHP'li bir çalışanını şikayet eden MHP'linin şahsına yönelik 'üçkağıtçı' dedi. Ancak görüyoruz ki birileri tarafından kasıtlı biçimde jurnalcilik yapılarak, ülkücü dostlarımızla aramıza nifak sokulmaya çalışılıyor. Art niyetli paylaşımları yapan kişiler yanlış yapıyor. Biz konuşmanın tamamının yayımlanmasını istiyoruz. Bu arkadaşların kimler olduğunu biliyoruz. Bugün İYİ Parti İlkadım İlçe Başkanı Satar, konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu. Biz de ilçe örgütü olarak gerekeni yapacağız. Biz Demirtaş'ın kimseyi kırmak istemediğini biliyoruz, eminiz ve kendisine de kefiliz" diye konuştu.

O ADAYLIK ETİK DEĞİL

Önceki günlerde açıklanan belediye meclis üyesi adaylarıyla ilgili de soruları cevaplayan Türkel, CHP'li milletvekili adayı Yılmaz Karagöz'ün AK Parti'den meclis üyesi adayı olmasına ilişkin, "Yılmaz beyle meclis üyeliği adaylık süreci öncesinde de sonrasında da görüşmedim. Ben de basından öğrendim. Biz de şaşırdık işin aslı. Nasıl bir teklif geldi, neler oldu bilemiyorum. Şahsı konusunda söyleyecek bir şey yok, kendi tercihi. Kendisini nasıl konumlandırdı onu da bilemiyorum. Yasal olarak bir sorun yok ama etik olarak bir problem olduğunu düşünüyorum. Onun yorumunu da kendisine bırakıyorum" dedi.

Zerrin SOMUNCU