Milas-Bodrum Havalimanı'na S-400 Konuşlandırılacak İddiası!

Rusya’dan alınacak olan S-400 hava savunma sitemlerinin kurulacağı yerlerden birinin, Milas-Bodrum Havalimanı olduğu iddia edildi. 

Milas-Bodrum Havalimanı'na S-400 Konuşlandırılacak İddiası!

Rusya’dan alınacak olan S-400 hava savunma sitemlerinin kurulacağı yerlerden birinin, Milas-Bodrum Havalimanı olduğu iddia edildi. 

Rusya’dan alınacak olan S-400 hava savunma sitemlerinin kurulacağı yerlerden birinin, Milas olduğu öne sürüldü. Söz konusu habere göre; S-400’ler için Milas ve Dalaman’ın uygun olduğu düşünülüyor. Bu bölgelerin, gerek yakın tehditlere karşı savunma, gerek en etkin menzil açısından en uygun noktalar olduğu değerlendiriliyor.

Türkiye, Rusya’dan S-400 hava savunma sistemini satın alımının önünü açan tarihi bir anlaşmaya imza attı. ABD’nin karşı çıktığı, Türkiye’nin ‘Geri dönüş yok’ dediği S-400’lerin, Türkiye’de ilk durağı Akıncı Hava Üssü olarak bilinen Mürted Üssü olacak. Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bu noktalar arasında Muğla’dan da iki yer belirlendi.

Bazı basın kuruluşlarında yer alan haberlere göre; bataryalar, gerekli prosedürlerin tamamlanmasının ardından Genelkurmay Başkanlığı’nın Milli Savunma Bakanlığı ile koordineli bir şekilde belirleyeceği noktalara gönderilecek. Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bu noktalar arasında Muğla’da iki yer belirlendi. Buna göre, bataryalardan birinin Milas Hava Meydanı’na konuşlandırılması üzerinde duruluyor. Güney Ege bölgesinden gelebilecek hava tehditlerine karşı bu meydana yerleştirilecek bir batarya S-400 sistemi sayesinde, özellikle Girit adasına bulunan üslerden ve Santorini adasında bulunan hava meydanından gelebilecek tehditlere karşı gerekli önlemin alınabileceği düşünülüyor. Muğla bölgesindeki ikinci nokta olarak Dalaman belirlendi. En önemli yedek meydanlardan biri olan Dalaman, bulunduğu konum itibariyle bir batarya S-400 ile takviye edildiği takdirde Batı Akdeniz ve Güney Ege denizinde çok iyi bir atış desteği ve koruma sağlayacağı düşünülüyor.

Füze menzili yaklaşık 400 kilometre olan S-400’ler, 185 kilometre yükseklikteki hedefleri vurabiliyor. Sistem, 600 kilometre uzaklıktaki hedefleri algılıyor, 10 saniyeden az sürede hedefe tepki verebiliyor.