Mıkhitaryan Bakü'ye gitmiyor

İngiliz kulübü Arsenal'in orta saha oyuncu Henrikh Mıkhitaryan UEFA Finali'nin oynanacağı Bakü'ye gitmeyecek.

Açıklama Arsenal kulübünden geldi. Kulübün resmi açıklamasında "Micki'nin kadroya dahil olması için tüm seçenekleri iyice araştırdık, bunu Micki ve ailesi ile tartıştıktan sonra, seyahatte aramızda olmamasına toplu olarak karar verdik" dendi. 

Açıklamada  “UEFA'ya bu durumla ilgili derin endişelerimizi dile getirdik. Micki finale gelmemizde kilit bir oyuncu oldu, bu yüzden takım açısından büyük bir kayıp. Micki, hafta sonu Bakü'ye hareket edene kadar hazırlıklarımızın bir parçası olmaya devam edecek" dendi. 

Henrkh Kıkhitaryan da açıklamada sonra Facebook hesabından bir mesaj yayınladı. "Zor bir karar almak zorunda kaldık" diyen Mıkhitaryan "Bu tür maçlar sık sık önümüze gelmez, kaçırmak beni fazlasıyla üzüyor" ifadesini kullandı. 

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Anna Naghdalyan ise bugün yaptığı açıklamada Azerbaycan’ın, Arsenal’in Ermeni kökenli olabilecek taraftarlarına vize vermeyi reddetmesini ırkçılık olarak tanımladı. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı ise sadece Karabağ'a ve Ermeni kontrolü altındaki Azeri reyonlarına seyahat edenlere vize vermediklerini açıkladı. 

Mıkhitaryan, Karabağ’ı ziyaret ettiği için Bakü'nün “kara liste”sinde bulunuyor. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı geçen hafta Mıkhitaryan için güvence vermişti. Mıkhitaryan Borussia Dortmund'da oynadığı dönemde ise Azerbaycan'ın kara listesinde olduğu için Azerbaycan'daki bir maça katılamamıştı. 

UEFA Kupası Finali bu yıl 29 Mayıs'ta Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılacak. Final, İngiliz kulüpleri Arsenal ile Chelsea arasında oynanacak. Arsenal kulübü geçtiğimiz hafta UEFA'yı final için Bakü'yü tercih etmesi nedeniyle eleştirmişti. 

Kategoriler

Güncel