Akşam migren ağrısıyla yattı, sabah İngiliz aksanıyla uyandı

Migren ağrısı yaşayan Michelle Myers, sabah İngiliz aksanıyla konuşarak uyandı. Myers daha önce de İrlanda ve Avustralya aksanıyla uyanmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Arizona eyaletinde şiddetli migren ağrısı yaşayan Michelle Myers, sabah uyandığında İngiliz aksanıyla konuşuyordu.

Independent gazetesinin haberine göre, eski güzellik kraliçesi Michelle Myers, Amerika Birleşik Devletleri'nden hiç ayrılmamış olmasına rağmen İngiliz aksanıyla konuşuyor.

TEŞHİS: YABANCI AKSAN SENDROMU 

"Yabancı Aksan Sendromu" adı verilen bu durumun genellikle bir nörolojik hasar ile bağlantılı olduğu üzerinde duruluyor. Teksas Üniversitesi'ne göre; Yabancı Aksan Sendromu, "konuşmada ani bir değişikliğe neden olan bir konuşma bozukluğu" olarak tanımlanıyor. Böylece kişi, yabancı bir aksanla konuşmaya başlıyor. Bu durumun çoğunlukla inmeden kaynaklanan beyindeki hasar ve travmaya bağlı olduğu kaydedildi.

Myers, baş ağrısıyla uyuyup, farklı aksanlarla konuştuğu üç deneyim yaşadığını söyledi. İrlanda ve Avustralya aksanıyla da konuşan kadın, bu durumun birer hafta sürdüğünü söyledi.

Myers, rahatsızlığı nedeniyle çok sayıda hastane ve doktora danıştı  Myers, "Üzgünüm, farklı bir insan gibi hissediyorum" diyerek, eski haline dönmeyi istediğini söyledi.