Mardin’in Midyat ilçesinde kaçak parfüm satışı yapan iş yeri hakkında işlem yapan zabıta ekiplerine mukavemet gösterdikleri gerekçesiyle 6 kişi gözaltına alındı.

Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Ve Organize Suçlarla Mücadele KOM Grup Amirliğine ile Midyat Belediye Zabıta ekipleri, Akçaya Mahallesinde bir işyerinde kaçak parfüm satıldığını ihbarı üzerine harekete geçerek baskın düzenledi.

İşyeri sahibi Adil A. Şüpheli olarak ifadesi alınırken, görevli zabıta memurlarına, görevi yaptırmamak için direnerek, mukavemet gösterdi. Bunun üzerine iş yeri mühürlenen Adil A. Mührü kopardı. Zabıta görevlilerinin şikâyeti üzerine gözaltına alınan Adil A. Görevli memurlara, Hakaret, Halkı Kin Ve Düşmanlığa Tahrik Ve Aşağılama, mühür bozma- Görevi Yaptırmamak İçin Direnme, Görevli Memura Mukavemet, Hakaret, Halkı Kin ve Düşmanlığa sevk etmek, tahrik ve aşağılama konuları ile ilgili olarak gözaltına alınarak işlem yapıldı. Selman A.,  ve Muzaffer A., isimli şahısların olay anını sosyal medya hesaplarından canlı yayın yapma suretiyle sabote ederek halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçunu işleyerek şüpheli olarak ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındı.

Zanlılar geceyi karakolda geçirdi

Olayda, Adil A. İrfan Y., Muhammed A., Bilal A., Selman A., ve Muzaffer A. isimli şahıslar polis tarafından gözaltına alındı.

Geceyi karakolda geçiren zanlılar, bugün adli mercilere sevk edildi.

Olayla ilgili soruşturma ise devam ediyor.