Milli İrade Okulu konferans salonunda gerçekleşen muhtarlar toplantısına Kaymakamı Tekin Dundar, Belediye Başkanı Veysi Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Bolkar Bostancı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal, Yazı işleri Müdürü İsa Kurnaz, kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Midyat Kaymakamı Tekin Dündar, muhtarlar toplantının hayırlı olmasını dileyerek, iki gün önce Van Bahçesaray’da çığ felaketi sonucu şehit olan kamu görevlilerine askerlere ve vatandaşlara Allahtan rahmet dileğinde bulunarak, milletimiz bu tür musibet ve felaketlerde kenetlenmeyi yardımlaşmayı dayanışmayı çok iyi bilen bir millet olduğunu söyledi.

 Kaymakam Dundar, İletişimi sağlıklı kılmak için muhtarlar toplantısını düzenlediklerini kaydederek, “İletişimi her an kılmak adına bu toplantıları yapıyoruz. Hiç kimse ben idareye, ben yönetime, ben kamu kurumuna ben şu yöneticiye ulaşamıyorum gibi bir suni bahanenin arkasına sığınmasın. Çünkü bu devirde, bu iletişim çağında, ben şuna, buna ulaşamıyorum demek, hakikaten eğer gerçek ise çok vahim bir olay. Eğer gerçek değilse de burada en azından tüm kamuoyu önünde bu gerçek dışılığı da deklare etmek için bu toplantıları da yapıyoruz. Ve de kamu kurumlarımızla sağlıklı bir iletişim yapmak adına doğru bilgilendirme birinci elden bildirmek adına bir fırsat elde etmiş oluyor.” dedi.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin ise, hem kırsalda hem de merkezde, yaptığımız işleri bir kitapçık şeklinde topladıkları kaydederek, “yönetimimiz ile birlikte merkez ve kırsal mahallere her anlamda çeşitli hizmetlerimiz bulunuyor. Bu hizmetleri kitapçık haline getirdik. Yaklaşık 11 Ay içerisinde yaptığımız icraatlar burada. Bunların devamı da var. Hiçbir ayırım yapmadan her mahallemize hizmet götürüyoruz.” Dedi.  

Ardından, Belediye Başkan yardımcı Abdurrahim Çelik’te, Belediye olarak yapılan çalışmaları bir sunum şeklinde aktardı.

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.(DEDAŞ) Midyat İşletme Şefi Rojin Temiz, Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) Midyat Şube Müdürü Hacı Bilgiç, Mardin Büyükşehir Belediyesi Midyat Şubesi Müdürü Kasım Uçar ve Midyat Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) İlçe Müdürü Abdurrahim Güneş’te kurumları ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Daha sonra muhtarlar talep ve önerilerini dile getirdi.