Midyat'ta modern, çağdaş, temiz ve yaşanabilir bir ilçe olabilmesi için vatandaşlarında uzun zamandır merakla beklediği doğal gaz çalışmaları ilk kepçenin vurulması ile başladı.

Yeni mahalle Midyat Belediye Başkanlığı arkasında bulunan alanda doğal gaz çalışmaları için tören düzenlendi. Kurbanlar kesildi ve dualar yapıldı.

Doğal gaz için düzenlenen törende konuşan, Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, Midyat halkının hizmetin en iyisine layık olduğunu kaydetti.

Midyat’ta doğal gazın getirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Tekin, “yıllar itibari ile vatandaşlarımızın yaşam standardını yüklselteceğini bildiğimiz doğal gazın Midyat’ta kavuşturulması ciddi manada tarihi dokuya sahip ilçemizin aynı zamdan modern yüzüne de katkı sunacaktır.” dedi.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin ise, bu sene sadece Ortaçarşı, Ulucami ve Yeni mahallelerinde doğal gaz çalışmalarına başlanacağını aktardı.

Şahin, daha sonra şöyle konuştu: “Midyat halkı her şeyin en iyisine layıktır anlayışı ile yaptığımız ve bundan sonrada yapacağımız çalışmalar devam edecektir. İlçemiz için önemli ve uzun zamandır beklenen bu müjdeli haberin hayırlı olmasını dilerim. Fakat biz bununla yetinmeyeceğiz. Biz bu 25 kilometrelik kotayı inşallah erken bir sürede bitirmeye çalışıp bunun üzerine bir 25 kilometrelik ilave koymaya çalışacağız. Doğal gazın Midyat ilçemiz getirilmesinde bizlere hamilik yağan çok değerli liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan şahısım ve Midyat halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Belediye başkanı olarak bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz.” 

Akmercan Enerji Genel Müdürü Yunus Kesgin’de, Türkiye genelinde 10 il ve 45 ilçede doğal gaz dağıtım verdiklerini belirtti.

Kesgin,” Midyat’ta Doğal gaz Dağıtım projesi toplam 400 kilometreye yakın olacak. 15 milyon dolara mal olacak yatırım 5 yıl içerisinde imarlı bölgesindeki tüm cadde ve sokakları kapsayacak. Toplamda konut, resmi kurum ve ticarethaneler olmak üzere 30 bin aboneyi kapsayacak.” dedi.

Törene, Midyat Garnizon Komutanı Albay Mustafa Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, AK Parti İlçe Başkanı Melih Güneştan, İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Selahattin Erol