Midyat Sandık Başında

Mardin’in Midyat ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için kurulan sandıklarda oy kullanma işlemleri başladı.

Midyat’ta 67 bin 34 kişinin 244 sandıkta oy kullanacak

Midyat ilçesinde merkez Işıklar mahallesinde bulunan Mehmetçik İlkokulunda kurulan sandıklarda vatandaşlar oy vermeye başlandı.

Havanın yağışlı olasına rağmen vatandaşların sandığa olan ilgisi devam ediyor.

Sabah 07:00 itibari ile oy verme işleminin başladığını kaydeden Sandık görevlisi, Ahmet Çetin, seçimlere hazır olduklarını söyledi.

Çetin, “Sandık Kurulu başkanı olarak gelenlerin kimlik kontrollerini yapıyoruz. Oy pusulalarını vermeden önce nasıl oy kullanacağını anlatıyoruz. Sonra tercih mührü ile birlikte oy pusulalarını veriyoruz. Oy atılana kadar süreci takip ettik.” Dedi.  

21. Dönem Mardin Milletvekili Nihat Eri ise yaptığı açıklamada, “Sabah yağışın fazlaydı. Dolayısıyla bazı seçmenlerin geç geldiklerini görüyoruz. Saatleri ilerledikçe sandık önlerinde kuyruklar oluşmaya başladı. Bu sevindirici bir şey halkımız sandığa yoğun bir şekilde gidiyor. Şuanda katılım yüzde elliler civarında ama ümit ediyoruz ki bir iki saat içerisinde daha çok katılım olur. Hayırlı uğurlu olsun Midyat, Mardin ve Türkiye’miz için.” Diye konuştu.

HÜDAPAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak ise, seçimin bir günlük olduğunu, hemen ertesinde bütün siyasilerin halkın hizmetinde olması gerektiğini ifade etti Altınkaynak, şunları söyledi. “31 Mart yerel seçimlerin gerek Midyat’ımıza ilkemize ve İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Bu seçimlerin kardeşlik getirmesini temenni ediyoruz. Önemli olan kardeşliğin devam etmesidir. Birbirimizi ötekileştirmeden huzur ve kardeşlik içerisinde, yarından itibaren bir bütün siyasi partiler kollarını sıvayarak kazanan veya kazanmayan herkesin hizmet aşkıyla meydanlarda olmasını temenni ediyor ve istiyoruz. Önemli olan kardeşliktir huzurdur barıştır başka bir şey değildir”. Dedi.

İlk defa oy kullanmaya gelen Merve Toprak’ta çok heyecanlı olduğunu belirterek, “İnşallah Türkiye içinde Midyat için de hayırlı olsun.” Dedi.