Mardin 1. Amatör kümede mücadele eden Midyat Belediyespor Futbol takımı, bölgesel ligde mücadele eden Midyat Belediyespor Basketbol takımı, 2.ligde mücadele eden Midyat Belediyespor Voleybol takımı, Midyat Belediyespor Masa tenisi takımı ve bu yıl faaliyete geçmesi planlanan Midyat Belediyesi Bisiklet sporu branşlarında, Midyat orjinli sporcuları ile yoluna devam doludizgin devam ediyor.

Midyat Belediyespor Kulübü Başkanı Atilla Baysa, Midyat Belediyesi sportif faaliyetler hakkındaki açıklamalarda bulunarak, Midyat Belediyespor olarak Beş dalda faaliyet sürdürdüğünü söyledi.

Baysal, '' Alt yapıdan gelen gençler ve ilçemizde yıllardır çeşitli branşlarda oynamış tecrübeli Midyatlı isimlerden oluşturan karma takım kadroları ile mücadele ettiğimiz spor branşları ve gruplarda centilmenliği ve Fair Play i ön planda tutarak hatırı sayılı başarılara imza atıyoruz.” Dedi.

Midyat’a gelen tüm takımları aynı kardeşlik ölçüsünde misafir ettik dostça başlayıp dostça maçlarımızı tamamladıklarını kaydeden, Baysal, “ Hiç bir zaman skorel durumu ön planda tutmadık. Kazanmayı da kaybetmeyi de sporun doğallığı olarak bildik kardeşliğin kazanması için çaba sarf ettik. Ülkemizdeki Kültür ve İnanç Turizm merkezlerinin başında gelen ilçemizin en büyük eksikliğinden birisi olan Spor Kompleksi ihtiyacımız Belediye Başkanımız Sayın Veysi Şahin beyin büyük çabası ile çok kısa süre içinde sonuca ulaştırıldı. Kısa süre içinde yapımına başlanacak olan 47 bin metrekarelik alandaki tesislerimiz bittiği zaman futbolda yüzmeye, tenisten basketbola çeşitli spor dallarını dünya standartlarında sahalarımızda oynama fırsatı yakalayacağız. Gene ilçemizdeki antrenörlerimiz ve okullarımızdaki beden eğitimi öğretmenlerimizle yaptığımız işbirliğini daha profesyonel sahalar ve tesisimizle geliştirerek alt yapı takımlarımızı tamamen kendi öz kaynak sporcularımız ile takviye ederek yeteneklerine uygun spor dallarına yönlendirmek ve uygun yaş gruplarında takımlara yönlendirmek en büyük arzumuz olacaktır.”

-Her şey daha güzel bir Midyat için....

Bu hedeflerimize ulaşabilmek için birinci önceliğimiz genç sporcu kardeşlerimizin okullarına devam şartını arayacaklarını sözlerine ekleyen Baysal, “Okul eğitimi ve sportif faaliyeti beraber yürütme hedefi içinde olacağız. Sporcularımızın ailelerini kendi ailemiz kabul ederek Aile-Okul-Spor dengesini sağlamak ve Ülkemize başarılarına ve yeteneklerine göre insan kaynağı sağlama çabası içinde olmak istiyoruz. İlçe halkımızın ve spor severlerimizin talepleri ve istekleri daha ileri seviye başarı yakalayabilmek yönünde. Bu isteğimize ulaşabilmek için Tesis ihtiyacımız karşılandıktan sonra ilçemizdeki sportif konulara her zaman duyarlı olan ve özel ilgi gösteren Belediye Başkanımız Sayın Veysi Şahin beyin değerli katkıları ile mücadele ettiğimiz liglerde daha üst liglere çıkmak istiyoruz.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.