Mardin’in Midyat ilçesinde pazartesi günleri kurulan halk pazarında Belediye, Pazar girişinde stant açarak, korona virüsü ile ilgi bilgilendirmede bulunarak dezenfekten ve el broşürü dağıttı.

Pazara gelenler vatandaşlar alınan önlemlerden memnun kaldı.

Ortaçarşı Mahallesi’nde, her hafta Pazartesi günleri kurulan Estel halk pazarında, korona virüse karşı alınan önlemler çerçevesinde farklı bir uygulamaya gidildi. Koronavirüs (Kolvid-19) tedbirleri kapsamında belediye ekipleri, sabah saatlerinde pazarcılara ve pazara gelen vatandaşlara koruyucu maske takmaları, broşür ile bilgilendirme yapılarak dezenfektan dağıtımı yapıldı. Pazarcıların çoğunluğu ise koruyucu maske ve eldiven taktı.

Midyat Belediyesi Zabıta Müdürü Ahmet Bayar,  İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelgeye istinaden, Türkiye geneli tedbirler alındığını belirterek, “Midyat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak’ ta bugün itibari ile ilçe genelinde bütün hayvan pazarlarını kapattık.  Estel halk pazarında da vatandaşlara dezenfekten veriyoruz. Korona virüsü ile bilgilendirme broşürü dağıtıyoruz. Bu çalışmalarımız sürekli devam edecek. Her gün nerede pazarımız varsa orada devam edecek. Ayrıca ilçe genelinde tüm, kafe, kafeterya, kahvehane, çay ocakları ve umuma açık kalabalık oluşturan yoğunluk oluşturan yerleri kapattık. Lokantalar, berberler, yönergeye uygun bir şekilde tebligat dağıtarak bilgilendirdik. Çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.” dedi.

Yusuf Gül isimli vatandaş’ ta, “Belediye dezenfektan dağıtması güzel bir şey,  vatandaş olarak bizde üstümüze düşen yapmalıyız.” Dedi.

Neden Akan isimli hanımda, “Belediye tarafından elimize dezenfektan sıkılıyor. Çocuklarımız içinde maske kullanıyoruz. Tedbir amaçlı önlemimizi alıyoruz.” 

Pazar esnafından Ahmet Çelik’te, “Uygulamanın bizim içinde alışverişe gelenler için de daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.”

Bazı pazarcıların koruyucu maske ve eldiven takarken kimileri sadece eldiven takmayı tercih ettikleri görüldü. Pazarcı kadınların ise başlarına bağladıkları eşarpları ağız çevresine dolayarak önlem alması dikkati çekti.