Anasayfa Haber CES 2021 Etkinliği Yüz Yüze Düzenlenebilir

CES 2021 Etkinliği Yüz Yüze Düzenlenebilir

CES 2021

Etkinlik organizatörleri, CES 2021 etkinliğini olağan şekilde Las Vegas’ta düzenlemeyi düşünüyor.

2020 yılının ilk günlerinde CES 2020 organizasyonu başarılı bir şekilde düzenlenmişti. Biz de bu etkinliğe katılarak tüm teknolojik gelişmeleri elimizden geldiğince sizlerle paylaşmaya çalıştık. Yılın ilk yarısını neredeyse geride bıraktık ve CES 2021 için neredeyse 6 aylık bir süre dilimi olmasına rağmen şimdiden planlar yapılmaya başlandı.

Hatırlayacağınız üzere COVID-19 salgını CES 2020 sonrasında patlak vermişti. Çoğu şirket ve organizatör ise planlanan tüm etkinlikleri iptal etmek zorunda kaldı. Üstelik 2021’nin ilk yarısındaki organizasyonlar dahi iptal edildi ancak CES 2021 bir ilk olacak gibi görünüyor. Peki bu gerçek olsa bile halkın algısı nasıl olacak? Dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılar kalabalığın içerisinde bulunmaktan hoşnut kalacaklar mı?

Tüketici Teknolojisi Derneği (CTA), bu faaliyetin standartlar çerçevesinde ve önümüzdeki yılın başlarında Las Vegas’ta düzenlemeyi planladıklarını açıkladı. Yani katılımcılar her zaman olduğu ağırlanacak ve iletişim yüz yüze kurulacak.

CTA, planlarını geliştirip uygularken yerel topluluklarla yakın çalıştıklarını söyledi. CTA, halk sağlığı uzmanlarının tavsiyelerine ek olarak, konferans sırasında kamusal alanları düzenli olarak temizlemeyi, dezenfekte etmeyi ve baştan aşağı sanitasyon (sağlık) istasyonları kurmayı planladığını söyledi.

Organizatör ayrıca birçok sergi alanındaki koridorları daha geniş tutacak ve koltuklar arasında daha fazla alan sağlanacak. Ayrıca satın alımlar ve işlemler için nakitsiz sistemler benimsenecek. CTA, önemli mekan giriş noktalarında temassız termal taramaların kullanımını değerlendireceklerini belirtti. Bununla birlikte katılımcıların maske takması ve el sıkışmaktan kaçınması gibi uygulamalar desteklenecek.

CES 2021’nin şu an için 6 Ocak – 9 Ocak 2021 tarihleri arasında Las Vegas’ta gerçekleştirilmesi planlanıyor.

İlginizi çekebilir: Akıllı Telefon Satışları COVID-19 Nedeniyle Yüzde 20 Düştü