Microsoft Edge'e Sekmeleri Yanlışlıkla Kapatmayı Engelleyecek 'Dikey Sekmeler' Özelliği Geliyor

30
3
2
2
0
Microsoft, Chromium tabanlı Edge'in yeni bir özelliğini test etmeye başladı. Bu özellik, tarayıcıya dikey sekme listeleri özelliği getiriyor. Kullanıcılar, bu özellik yardımıyla açtıkları sekmelere tarayıcının üst bölümünden değil, sol bölümünden ve dikey olarak erişebilecekler.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, 2020 yılının başında kullanıma sunduğu Chromium tabanlı internet tarayıcısı Edge'e yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Tarayıcıya eklediği özelliklerle kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunmaya çalışan şirket, Edge'in test edilmekte olan yeni bir özelliğini Canary sürüm kapsamındaki bazı kullanıcılara dağıtmaya başladı. Bu özellik, kullanıcılara pek de alışık olmadığımız bir deneyim sunacak.

Microsoft'un Edge için hazırladığı yeni özelliği, tarayıcıya dikey sekme listeleri kazandırıyor. Bu özellikle birlikte kullanıcılar, tarayıcılarının üst tarafına yerleşmiş olan sekmeleri ekranın sol tarafına ve dikey olarak yerleştirebilecekler. Bu özellik, pek çok kullanıcının işini kolaylaştıracak gibi görünüyor.

Microsoft Edge'in dikey sekmeler özelliği işte böyle görünüyor

Microsoft Edge

Microsoft Edge'in yeni özelliğiyle birlikte kullanıcılar, tarayıcılarındaki listelerin simgelerini üst tarafta değil, sol tarafta dikey olarak kullanabilecekler. Bu da kullanıcılar için önemli avantajlar sağlayacak. Örneğin bu sayede simgeler daha net bir şekilde görüntülenebilecek. Ayrıca bir sekmenin yanlışlıkla kapatılması da yeni özellikle birlikte engellenmiş olacak.

Microsoft, Edge için hazırladığı dikey sekmeler özelliğini şu an için test ediyor. Üstelik şu an için tüm kullanıcılar, Edge'in yeni özelliğini deneyimleyemiyorlar. Microsoft bu özelliği, Edge'in Canary sürümünü kullanan bir grup kullanıcı ile test ediyor. Özelliğin testlerinin ne zaman tamamlanacağı ve kullanıcıların tümünün bu özellikle ne zaman tanışacağı ise şu an için bilinmiyor.

Kaynak : https://mspoweruser.com/microsoft-edges-new-vertical-tabs-feature-rolling-out-to-more-users/
30
3
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
30
3
2
2
0