Anasayfa Haber Microsoft, Büyük Windows 10 Güncellemesine Hazırlanıyor

Microsoft, Büyük Windows 10 Güncellemesine Hazırlanıyor

Microsoft’un yeni Windows 10 güncellemesi, Mayıs ayında tüm kullanıcılar için indirmeye sunulabilir.

2017’nin başlarından itibaren Microsoft, ilkbaharda ve sonbaharda olmak üzere Windows 10’u yılda iki kez güncelleyeceğini belirtmişti. Şirket, 2017’den bu yana Windows 10’un yeni sürümlerini altı ayda bir olmak üzere kullanıma sunuyor. Sıradaki büyük güncellemenin tarihi ise bir hayli yaklaşmış gibi.

Microsoft, şu anda Insider’larla birlikte Windows 10 sürüm 2004’ü (20H1) test ediyor. Yeni Windows 10 2004’ün neler sunduğuna ayrıntılı bir şekilde bakmıştık. Bu sürüm hem getirdikleri yenilikler olsun hem boyut bakımından olsun oldukça büyük bir güncelleme olacak gibi görünüyor.

Mayıs güncellemesini ekran kartında GPU sıcaklığı, yenilenmiş disk ve CPU kullanım algoritması, bildirim özelleştirmeleri, bilgisayarı buluttan sıfırlama, gelişmiş Windows Arama desteği ve yenilenmiş Cortana (Türkiye’de henüz kullanılmıyor) gibi birçok yenilikle birlikte bekliyoruz.

Önceki Windows 10 sürümleri Kasım 2019 Güncellemesi, Mayıs 2019 Güncellemesi, Creators Güncellemesi ve Yıldönümü Güncellemesi olarak adlandırılmıştı. 20H1 önizleme yapılarındaki yeni bir bulgu, bu yılın şu anda 20H1 olarak adlandırılan ilk büyük Windows 10 güncellemesinin resmen Mayıs 2020 Güncellemesi olarak adlandırılabileceğini gösteriyor.

Yani Microsoft, yüksek ihtimalle yeni büyük Windows sürümünü Mayıs ayında indirmeye sunacak. Yeni versiyonun Nisan sonlarına doğru gelme ihtimali de bulunuyor ancak bu durumda yeni ismi ‘Nisan 2020 Güncelleştirmesi’ olarak yenilenecektir. Yeni sürüme erken vakitte geçiş yapmak isterseniz Windows 10 Sürüm 2004 yükseltme rehberimizden yararlanabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Microsoft, Windows 10 Güncellemelerini Durduruyor