Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanlığı düzenlediği “partiye katılım ve rozet takma” törenine büyük ilgi gösterildi. İlçe başkanlıklarının seferberlik ilân ederek partiye üye toplama faaliyetlerinin sonucu olarak 800’ü aşkın katılımı gerçekleştiren MHP, bir restoranda gerçekleştirdiği etkinlikle gövde gösterisi yaptı.

Törene MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım’ın yanı sıra MYK Üyesi Süleyman Latif Yunusoğlu, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, partinin çevre il ve ilçe başkanları ile eski il başkanları ve eski MYK üyeleri katıldı. MHP ve Ülkücü Hareket’in geçmişine dair sunumların izletildiği toplantıda konuşmaların ardından yeni üyelerin isimleri tek tek okunarak yakalarına üç hilâlli rozetler takıldı.

ALÂKASIZ SUÇLAMALAR

MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım yaptığı konuşmada MHP’nin aklının yalnızca Türkiye olduğunu belirterek “Türkiye’yi korumak ancak Yenikapı ruhuyla mümkündür. Bizi alâkasız suçlamalarla suçlamaya çalışanlara diyorum ki 7 düvelin saldırısıyla karşı karşıyayız. Ne yapacaktık? Tek devlet diyenleri bırakıp Kürdistan diyenlerin yanında mı poz verecektik? Başbuğ adına üniversite açanları itip Başbuğ düşmanlarıyla mı olacaktık? Ezan sesinden rahatsız olduklarını söyleyenlerle mi birlikte olacaktık?” diye konuştu.

AHLÂK VE FAZİLET MÜCADELESİ

Ülkücünü bağlandığı ve gönül verdiği davanın asaletiyle gurur duyduğunu ifade eden Tarım şöyle devam etti: “Bizleri kimse zorla ya da vaatlerle bu yola sokmadı. Mücadelemiz her pahasına olursa olsun siyasî kazanç mücadelesi değildir. Ahlâk ve fazilet mücadelesidir. Bu mücadelenin karakteri yıkıcı değil, yapıcı olmaktır. Günün birinde zafere ulaşacaktır. Referansımız Genel Başkanımızın tavrı ve gösterdiği yoldur. Onun tavrını dikkatle izlemeliyiz.”

DARBE VURMAK İÇİN ÇIKTILAR!

MYK Üyesi Süleyman Latif Yunusoğlu ise “MHP’nin hedefe doğru yürüyüşünü durduramadılar. Aradan zaman geçti ve ‘Ben Fetullah Hocaefendi’yi çok severim. Eğer Türk millet onu anlamış olsaydı ne 80 darbesi olurdu ne de bugünkü sıkıntıları yaşardık’ diyenlerin genel başkan olduğu; MHP’nin lideri Sayın Devlet Bahçeli’yi 2002 yılında Amerikalılarla anlaşıp başbakanlığı eline almadığı için eleştirenlerin genel başkan yardımcısı olduğu bir siyasî parti oluşturdular. Ülkücülerin yolunu kesmek ve MHP’nin iktidarını zedelemek isteyenler. Proje partilerinin hayatları kendi zamanları içindir. Ancak Türk-İslâm Ülkücülerine darbe vurmak için meydana çıkarıldılar.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi