Siyaset
Giriş Tarihi : 11-12-2017 15:37   Güncelleme : 11-12-2017 16:46

MHP'nin İstişare Toplantısı Gerze'de Yapıldı

Milliyetçi Hareket Partisi İstişare Toplantısı’na bu ay Gerze İlçe Başkanlığı ev sahipliği yaptı.

MHP'nin İstişare Toplantısı Gerze'de Yapıldı

Milliyetçi Hareket Partisi İstişare Toplantısı’na bu ay Gerze İlçe Başkanlığı ev sahipliği yaptı. Geruze Otel’de yapılan toplantıya, il ve ilçe başkanlarıyla, çok sayıda partili katıldı.

Bu ay dördüncüsü düzenlenen İstişare Toplantısı, MHP Sinop Teşkilatlarında görev alan ilçe başkanları ve üyelerin birbiriyle kaynaşmasına vesile olduğu kadar, önümüzdeki süreçte atılacak adımların belirlendiği bir toplantı olarak da dikkat çekiyor. Gerze İlçe Başkanı Ercan Aydilek’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen istişare toplantısına, Sinop İl Başkanı Ali Çakır, aslen Gerzeli olan MHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Seyfettin Tiryaki, Sinoplu Ülkücüler Platform Başkanı Yılmaz Uygun, diğer ilçelerden gelen ilçe başkanları ve Gerzeli ülkücüler katıldı.

“Bizim için milli mücadele davasıdır”

Programda konuşma yapan Gerze İlçe Başkanı Aydilek, ülkenin sorunlarını yakından takip ettiklerini belirtti. Ülkenin içinde bulunduğu durumun parti açısından çok önemli önemli olduğunu aktaran Aydilek, bu konunun kendileri için bir milli mücadele davası haline geldiğini ifade etti. Ülkenin bekası için sadece ellerini değil, tüm vücutlarını taşın altına koyduklarını söyledi.

“Kan dökmek zorunda kalmayalım”

Tarih’in Türk Milleti’yle başladığını ve Türk Milleti’nin tarihinin de Ergenekon Destanı ve Bozkurtlara dayandığını anlatan Aydilek, “Ne zaman ki Türk Milleti var oluş mücadelesine düşmüşse, ülkücüler olarak bizler mücadelenin ön saflarında bulunmuş, canımız ile kanımız ile savaşmışsızdır” dedi.

Bu kaynaşma ve birliktelik toplantısının, güç ve cesaretlerini motive edeceğinden şüphesi olmadığını belirten Aydilek, “Türkiye’yi parçalanmaktan ve bu kötü yönetimden kurtarmak için Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidara gelmesi şarttır. Bunu kadınıyla, erkeğiyle, hep birlikte Kurtuluş Savaşı’nda yaptığımız gibi, bu sefer de siyaset meydanlarında yapacağız. Ter dökeceğiz ki bu sefer savaş meydanlarında kan dökmek zorunda kalmayalım. Bu mücadelemizle de tarih yazacağız. Ne mutlu Türk’ün diyene!” şeklinde konuştu.

“Üvey kardeşlerimizi görmüş olduk”

Toplantıya misafir olarak katılan Küçükçekmece İlçe Başkanı Seyfettin Tiryaki de, Türkiye’de bu tarz toplantıları yapan il sayısının çok az olduğunu belirtti; faydalı olacağına inandığını söyledi.

Çıktıları yolun kutlu, ama çetin ve dikenli olduğunu Başbuğ Türkeş’in anlattığını ifade eden Tiryaki, “fakat kaygan zeminde siyaset yapmaya çalışanlar, ne oldum delisi olanlar, kendilerini teşkilatlarımızın ve ideallerimizin üzerinde görenler, dün bizimle beraberken yarın başkalarının kayığına binenler ve binecek olanlar… Bir budanma yaşadık, artık bu budanmadan sonra daha da büyüyeceğiz. Bunlar bizim moralimizi bozmasın. Bunlardan memnuniyet duyalım. Biz ak koyunun, kara koyunun kimler olduğunu bilelim. Ülkücü, ülkücünün öz kardeşiyle, biz öz kardeşlerimizi tanıyalım. Kimler bizim üvey kardeşimizmiş, onları görmüş olduk. Dolayısıyla gidenlerin meselesi, bizim kitabımızda yazan bir not halinden düşmesi lazım.

“Toprakları satan Filistin, bugün ağlayan Filistin haline geldi”

Son günlerde bir Mescid-i Aksa meselesiyle meşgul olduk. Kuzey Kore’nin diktatörü bir laf etmiş. ‘İsrail diye bir devlet yok ki başkenti olsun’ diye. Biz böyle düşünmüyoruz belki. Uluslararası hukuka göre, dün topraklarını satan Filistinliler, bugün ağlayan Filistinliler haline gelmiş. Mescid-i Aksa İslam sancağı altında toplanmış, Türklerin de, Arapların da, gayri Türk ve Arapların da, kimler varsa hepsinin yegane meselesidir. Harem-i Şerif denilen bölgede bulunur ve Müslümanların da ilk kıblesidir. 

Biz değerlerimizi satmayacağız, sattırmayacağız. Bu dava, gerek canımızla gerekse de malımızla hizmet edeceğimiz bir dava olacak. Sayın genel başkanımızın ifade ettiği gibi, “eğer dökülecek kan sadece Müslüman’ın kanı olacaksa, bunda bir yanılgı var. Bu kan sadece Müslüman’ın kanı olmayacak’ Bu bir mesajdır. Zaten yüzyıllardan beri dökülen kan Müslümanların kanı. Ama Amerika ve Trump diretirse, artık dökülen kan Müslümanların kanı olmayacak. Bundan sonra herkes ayağını denk alsın dedi genel başkanımız. Biz de bu konuya hazırlıklıyız. Ne Mutlu Türk’üm diyene” dedi.

“Bu ülkenin geleceği ülkücülerin olacak”

MHP Sinop İl Başkanı Ali Çakır da toplantıda konuşma yaptı. Konuşmasında Yenikapı’da düzenlenen Sinop Tanıtım Günleri’ne 60-70 kişilik bir ekiple katılım sağladıklarına dikkat çeken Çakır, “ikinci gün, İstanbul İl Başkanımız, milletvekilimiz ve Seyfettin Başkanımızla birlikte 60-70 kişilik bir ekiple katılım sağladık, esnafı gezdik. Oradaki esnafın yüzde 99’u MHP’yi konuşmaya başladı. 

Bu ülkenin geleceği, bundan sonra vatanseverlerin ve ülkücülerin olacak. Bütün bürokratlarımızla, işverenlerimizle ve işçilerimle hep birlikte olacağız. Bundan sonra ülkücüler üzülmeyecek” diye konuştu.

Haber: Kaan TÖNGELCİ / Gerze'nin Sesi

Erkan TaşErkan Taş