Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, Afşin-Elbistan B Termik Santrali’nin kömür ihtiyacının karşılandığı Çöllolar Kömür İşletmesi’nde 6 ve 10 Şubat 2011’de meydana gelen ve 11 maden işçisinin ölümüyle sonuçlanan göçüklerle ilgili olarak hazırladığı soru önergesini TBMM’ye sundu. 

Park Teknik Elektrik A.Ş. tarafından işletilen ve Afşin-Elbistan B Termik Santrali’nin kömür ihtiyacının karşılandığı Çöllolar Kömür İşletmesi’nde 6 ve 10 Şubat 2011 tarihlerinde iki kez göçük yaşandı. 6 Şubat 2011’deki ilk göçükte Yaşar Alkaya isimli işçi hayatını kaybederken 4 gün sonra yaşanan ve literatüre dünya felaketi olarak geçen ikinci göçükte 10 işçi, yaklaşık 50 milyon ton toprağın altında kaldı. Uzun süren aramalara rağmen toprak altında kalan 10 işçiden sadece dozer operatörü Ruşen Demir’in cenazesi çıkarılabildi. Jeoloji Mühendisi Halil Tatlı, Maden Mühendisi Nail Yılmaz, işçiler Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Kemal Elmas, Cuma Yıldırım, Adnan Demir, Tuğran Gökhan ve Aydoğan Polat’ın cenazeleri ise toprak altından çıkarılamadı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, 5 yıl önce yaşanan bu felaket sonrasında toprak altından çıkarılamayan 9 işçiyle ilgili olarak hazırladığı soru önergesini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na sundu.

MHP’li Tor, önergesinde göçük sonrasında maden ocağının hiç çalışıp çalışmadığını sorarken ayrıca göçüğün sebeplerinin de kamuoyu ile paylaşılması gerektiğine vurgu yaptı. Tor, soru önergesinde toprak altında kalan işçilerin bulunması için çalışma yapılıp yapılmadığının bilgisinin de verilmesini istedi.

 

Editör: Haber Merkezi