Duvar Arkası: MHP'den yeni parti önerisi: Adı CİP olsun

Saadet Partisi'nin Bağcılar adayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e benzerliği ile dikkat çekiyor. CHP'nin seçim çalışması, 'Ekmek için Ekmeleddin” sloganı ile konuşulan Ateş İlyas Başsoy’un ajansına emanet... MHP milletvekilinden öneri 'bir parti kurulsun, adı CİP olsun' Hepsi Duvar Arkası'nda...

Google Haberlere Abone ol

ABDULLAH GÜL SAHAYA İNDİ!

Saadet Partisi'nin İstanbul'un Bağcılar ilçesinde gösterdiği belediye başkan adayı Şakir Şahin, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e benzerliği ile dikkat çekiyor. 1990 yılında Refah Partisi mahalle gençlik kollarında başlayan siyasi hayatı, ilçe gençlik kolları yönetim kurulu üyeliği, Fazilet Partisi Kurucu İlçe Yönetim Kurulu üyeliği ve Gençlik Kolları Başkanlığı ile devam eden Şahin beş yıldır Saadet Partisi Bağcılar İlçe Başkanı olarak görev yapıyor. 2015 yılında SAADET'in İstanbul Milletvekili adayı olarak da seçime giren Şahin bugün de belediye başkan adayı olarak sahada. Şahin hem parti içinde hem de katıldığı birçok programda 11. Cumhurbaşkanı Gül’e benzerliği nedeniyle ayrıca ilgi görüyor. Şahin'i görenler "Abdullah Gül sahaya indi" esprisi yapıyor.

Saadet Partisi Bağcılar İlçe Başkanı ve Bağcılar adayı Şakir Şahin

MHP’DEN YENİ PARTİ ÖNERİSİ: ADI CİP OLSUN

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ittifakları da beraberinde getirdi. Önce 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimi ardından 31 Mart yerel seçimleri için ittifaklar kuruldu. Muhalefet partilerinin ittifakında yapı değişse de AK Parti ve MHP “Cumhur İttifakı” adıyla yol yürümeye devam ediyor. İki partinin etkinliklerinin birçoğunda kendi partilerinin amblemi ve logosu da kullanmıyor. Bu manzara kulislerde renkli sohbetlere konu oluyor. Oy kullanacağı ilde yapılan ittifak nedeniyle ne büyükşehir belediye başkanlığı ne ilçe belediye başkanlığı ne de meclis üyeliği pusulasında partisine oy veremeyecek olan bir MHP milletvekili gülerek, “İttifak nedeniyle kendi partime, üç hilale mühür vuramayacağım. Bu durumda AK Parti, MHP birleşsin yeni parti kuralım, adı da Cumhur İttifakı Partisi, kısaca CİP olsun” önerisinde bulundu.

ERDOĞAN UNUTULACAK EKMELEDDİN UNUTULMAYACAK

CHP’nin 31 Mart yerel seçim kampanyası, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde “Ekmek için Ekmeleddin” sloganı ile çok konuşulan Ateş İlyas Başsoy’un ajansına emanet. Hafta içi yapılan CHP MYK’da Başsoy ve ekibi 4 saatlik bir sunum yaptı. Hazırladıkları kampanya ile ilgili detayları paylaşan Başsoy’un bu seçim için kullanılmaya başlanan “Derman Belediyeciliği” ile ilgili de değerlendirme yaptığı öğrenildi. Edindiğimiz bilgiye göre “Derman belediyeciliği” ajansın odak grup çalışmalarının sonucunda ortaya çıktı. Çalışma yapılan gruplarda en çok kullanılan ifade “dert” olarak çıkınca bunun karşısına da çözüm olarak “derman” konuldu. Kampanya konuşulurken sohbetlerde çok sayıda eleştiriye de maruz kalan “Ekmek için Ekmeleddin” sloganı da yeniden gündeme gelmiş. Kulağımıza gelen bilgilere göre ajans eleştirilerin aksine bu sloganla övünüyor. Övünmenin gerekçesi adını çok az sayıda kişinin bildiği bir adayı bu sloganla tüm Türkiye’ye tanıtmış olmak. Hatta öyle iddialılar ki, “Bir gün gelecek ve insanlar Ekmeleddin’in karşısındaki rakip kimdi” diye düşünecek. Tayyip Erdoğan adı unutulacak ama Ekmeleddin adı unutulmayacak. Görünen o ki reklamcı, çok sık tekrarlanan “Reklamın iyisi kötüsü olmaz” sözünün arkasında. Bu arada “Derman Belediyeciliği”ni çok beğendiğini söyleyen bir MYK üyesi, “Dertlere derman olmak” deyiminin tüm toplumda karşılığı olduğunu belirterek “Bugün AKP’nin insanları getirdiği durum ortada. Herkes dertli. Dertlerin karşısında çözüm önermek lazım. O da derman. Biz de “Derman Belediyeciliği” diyoruz. AK Partililer de gönül kırdığı için “gönül belediyeciliği” diyor, olmalı” dedi.

3600 EK GÖSTERGE ANKETLERİ BEKLİYOR

AK Parti’den kamu çalışanlarının maaşlarını iyileştirecek 3600 ek gösterge düzenlemesi için aynı gün iki farklı açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan Meclis takvimi uygun olursa bunun seçim öncesi gündeme gelebileceğini söyledi. Konunun halen çalışıldığını belirten AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise seçim öncesi etik olmayacağını ifade etti. Parti içindeki farklı açıklamalar kafaları karıştırırken kulislerde 3600 ek gösterge ile ilgili kararın anketlere göre verileceği konuşuluyor. Meclis Başkanlığına sunulan iki kanun teklifinin görüşmeleri ve yeni Meclis Başkanının seçilmesinin ardından tatile girmesi beklenen Meclis’e, AK Parti’nin yaptığı son anketler iyi gelmezse tatil öncesi bu konuyla ilgili ayrı bir düzenlemenin sunulabileceği ya da görüşülen kanunlara bir önerge ile ekleme yapılabileceği iddia ediliyor.