26-Nisan-2024 23:19:54

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
MHP’DE DEPREM!

MHP’DE DEPREM!

Yüksel Sönmez’in MHP ilçe yönetimindeki çok sayıda ismi tasfiye ettiği iddia edildi. İlçe Başkanı Sönmez ile MHP Belediye Meclis Üyelerinin arasında bir sıkıntı olduğu ve 2017 yılı Mayıs ayında seçilen yönetimdeki büyük kesimin Belediye Meclis Üyelerinin görüşlerini desteklediği ve bu nedenle de Yüksel Sönmez’in bu isimleri tasfiye ettiği iddia edildi.

Partide yaşanan meseleler, anlaşmazlıklar gündemdeki yerini korurken, içerde yaşanan fırtına nedeniyle MHP’nin Gerede’den milletvekili aday adayı çıkaramadığı konuşuluyor.  

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında yapılan kongre ile MHP İlçe Başkanlığı görevine getirilen Yüksel Sönmez’in MHP ilçe yönetimindeki çok sayıda ismi tasfiye ettiği iddia edildi. Neredeyse yönetimi tamamen yenileyen Sönmez’in yeni yönetimi kamuoyu ile paylaşmaması dikkat çekerken, 2017 yılı Mayıs ayında yapılan kongrede yönetime giren bir çok önemli ismin yeni oluşturulan yönetimde yer almadığı konuşuluyor.

Parti 2’ye bölündü

Yine gelen iddialara göre, MHP İlçe Teşkilatı 2’ye bölünmüş durumda. İlçe Başkanı Yüksel Sönmez ile MHP Belediye Meclis Üyelerinin arasında bir sıkıntı olduğu ve bunun nedeninin de Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimler olduğu konuşuluyor.

Mayıs ayında seçilen yönetimdeki büyük kesimin Belediye Meclis Üyelerinin görüşlerini desteklediği ve bu nedenle de Yüksel Sönmez’in bu isimleri tasfiye ettiği iddialar arasında yer alırken, yine Mart yerel seçimlerinde güçlü bir adayla yola çıkmak isteyen MHP Belediye Meclis Üyelerinin Yüksel Sönmez’in yeniden Belediye Başkan adayı olmasını istemedikleri ve bu nedenle de başkan adaylığını isteyen Sönmez’in bu isimleri tasfiye ettiği gelen bir başka iddialar arasında.

Gerede’de en yüksek oy potansiyeline sahip olan 2. parti konumundaki MHP’de yaşananlarla ilgili kamuoyunun aydınlatılması beklenirken, yönetimde tasfiye edilen isimlerin neden tasfiye edildikleri, partinin neden 2’ye bölündüğü, tasfiye edilen isimlerin kimler olduğu gibi soru işaretlerine kamuoyu yanıt arıyor.

Aday dahi çıkaramadı!  

Partide yaşanan meseleler, anlaşmazlıklar gündemdeki yerini korurken, içerde yaşanan fırtına nedeniyle MHP’nin Gerede’den milletvekili aday adayı çıkaramadığı görüşü hakim. 2. sıranın Gerede kontenjanına verilmesi beklenirken, MHP’de Mayıs ayındaki kongre öncesi bir araya gelen bir çok önemli ismin yaşanan gelişmeler ışığında partiden aday adayı olmaya sıcak bakmadığı da konuşuluyor.

Cevap bırakın