Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Taner Tekin, seçim çalışmaları hakkında bilgi vermek amacıyla basın mensuplarıyla parti binasında toplantı gerçekleştirdi. Yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanlarının da hazır bulunduğu toplantıda Tekin, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

ONLAR 'ŞER CEPHESİ

İttifak görüşmeleriyle ilgili soruları cevaplayan Tekin, "Yeni Cumhurbaşkanlığı sisteminde 50+1 oy alamayan hiç kimsenin tek başına iktidar olamayacağı açık ve net. Bu sebeple ittifaklar yapabilir. Biz de bu tercihimizi kullandık ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı aday olarak gösterdik. Buna benzer ittifaklar yapılabilir. Ancak 15 Temmuz sonrası bu ülkede bir cephe oluştu. Özellikle 16 Nisan referandumuyla beraber de netleşti. Bu cephenin bir tarafı milli birlik ve beraberlik cephesi diye adlandıracağımız 'Cumhur ittifakı', bir tarafı da 'Şer cephesi' olarak adlandırdığımız gayrı milli unsurlarla beraber gizli pazarlıklar içerisinde olduğuna inandığımız bir cephe. Bu cephenin içerisinde kimler olduğunu önümüzdeki günlerde çok daha net göreceksiniz. PKK'nın siyasi uzantısıyla gizli pazarlıklar yapan, hülle ya da hile yoluyla farklı pazarlıkların içerisine girip ittifaklar yapan siyasi partilere de Türk milletinin gerekli ve hak ettikleri cevabı vereceğine inanıyorum' ifadelerini kullandı.

HALKIN İRADESİ PAZARLIK MALZEMESİ

MHP'nin ittifak görüşmelerini kamuoyunun gözleri önünde yaptığını vurgulayan Tekin, "Kapalı kapılar ardında, gizli pazarlıklarla yapmadı. Ancak maalesef karşıda oluşan cephenin uzun zamandır kirli ve gizli pazarlıklar içinde olduğu aşikar. Maalesef bu gizli pazarlıklar da bizi yine haklı çıkartı. Milletin iradesini savunan, sözde demokrasiyi yere göğe sığdıramayan CHP'den milletvekilleri, kendilerine oy veren vatandaşların iradesini pazarlık malzemesi haline getirip başka bir partiye hile ve hülle yoluyla geçti. Bu durumu kamuoyunun takdirine sunuyoruz" dedi.

GÖRÜŞMELER BAŞLADI

İl teşkilatının milletvekili aday adayı belirleme sürecine başladığını ve değerlendirmelerin devam ettiğini kaydeden Tekin, MHP Grup Başkan Vekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın yeniden adaylığıyla ilgili sorulan soruları şu şekilde yanıtladı: "Samsun'da ciddi çalışmalar yapmış bölgemizin ve şehrimizin tek milletvekili olmasına rağmen birçok milletvekilinden daha fazla Samsun için gayret gösteren Usta ve onun gibi birçok milletvekilini Meclis'e göndermek için mücadele edeceğiz. Erhan Bey'in tekrar Samsun'dan milletvekili olmasını canı gönülden istiyoruz. Allah nasip eder bir aksilik olmazsa Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin de onayıyla Samsun'dan birinci sıra milletvekili adayımız olacak. Erhan Bey gibi birçok milletvekilini daha Samsun'dan TBMM sıralarına göndereceğiz."

Zerrin SOMUNCU