Büyük Torbalı

MHP, Torbalı’yı istiyor!

Yerel seçim süreci iyiden iyiye kızıştı. Diğer partilere oranla daha rahat bir grafik sergileyen MHP’de yol haritasını belirlediklerini ve İzmir genelinde aday belirleme çalışmalarını tamamlamak üzere olduklarını dile getiren MHP İl Başkanı Veysel Şahin, ittifak görüşmelerinde Torbalı’yı istediklerini belirtti.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
MHP, Torbalı’yı istiyor!
225 Görüntüleme
07 Aralık 2018 - 10:41
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

TORBALI’DA 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için takvim işliyor. Siyasi partiler biryandan aday adayı belirleme noktasında çalışmalar yaparken diğer yandan kulislerde 24 Haziran seçimlerinde ortaya konulan ittifak sürecini değerlendiriyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘Yerelde ittifak olmayacak’ kararı, geçtiğimiz günlerde yapılan temaslarla rafa kalkarken, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, süreci gazetemize değerlendirdi. Ankara’da süren görüşmelerde İzmir, İstanbul, Ankara’da aday çıkarmayarak bu illerde AK Parti’nin adayını destekleyeceklerini açıklayan Başkan Şahin, AK Parti ve MHP tarafından kurulan “Cumhur İttifakı”nın  yerel seçimlerde de işletileceğini duyurdu. Yerel seçimlerde uygulanacak olan Cumhur İttifakı ile ilgili yol haritasını MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Ankara’da düzenlenen teşkilat toplantısında kendilerine aktardığını anlatan Başkan Şahin, MHP’nin İzmir’de yeniden şekillenen yerel seçim çalışmalarıyla alakalı önemli bilgiler verdi.

25 İLÇEDE 65 ADAY ADAYI BULUNUYOR

Ankara’da süren görüşmelerin oldukça verimli geçtiğini dile getiren MHP İzmir İl Başkanı Veysel Başkan Şahin, “Hem çalışma şeklinin belirlenmesi açısından hem de sürecin nasıl yürütülmesi gerektiğiyle ilgili önemli istişarelerde bulunduk. Liderimizin de söylediği gibi zillet ittifakı nerede Cumhur İttifakı’nın karşısında bir blok oluşturursa orda biz Cumhur İttifakı’nın ruhuna uygun olarak hareket ederiz. İzmir’in 30 ilçesinde MHP teşkilatı olarak 24 Haziran seçimlerinin akabinde yerel seçim çalışmalarına başladık. Bu anlamda büyük yol kat ettik. Öyle ki, Torbalı’da diğer siyasi partilerde aday belirsizliği devam ederken, MHP adayını belirledi ve yerel seçim temaslarında bulunmaya başladı. Torbalı için belirlenen adayımız Muhammed Oral’ın ilçeye oldukça fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Bizler, İzmir’in 30 ilçesinde de aday çıkaracağımıza yönelik talimat aldık. Yerel seçim hazırlıkları ve çalışmalar 30 ilçe üzerine kurgulandı. 30 ilçesi arasında bulunan 25 ilçede 65 aday adayı bulunuyor. Şuanda 25 ilçemizde aday adaylık süreci tüm hızıyla sürüyor. Şuana kadar sadece 5 ilçemizin adayını belirledik. Bu ilçeler arasında Torbalı’da yer alıyor.” dedi.

CUMHUR İTTİFAKI RUHU

Aday adaylık sürecinin değerlendirildiği 25 ilçenin adayının birkaç haftaya kadar netleştirip açıklayacaklarını belirten MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “30 ilçemiz de bizler için çok önemli. Özellikle sanayi ve tarım bölgesi olmasının yanı sıra sürekli göç alan-veren bir ilçe konumunda bulunan Torbalı’ya adayız. Görüşmeler ne şekilde sonuçlanır, şuan için kestirmek güç. Ne partimiz ne de liderimiz hiç bir zaman şahsi çıkarlar doğrultusunda hareket etmedi. Hep önceliğimiz devletin bekası oldu, bekamızın sağlanması için hangi adımlar atılması gerekiyorsa liderimiz bu adımları attı. Yeni bir sistem var, partili cumhurbaşkanlığı sisteminin yeni yeni oturduğu bir dönemde yerelde de cumhur ittifakının kazanması gerekiyor ki, bu sistem ayakları üzerine daha iyi basabilsin. Aksi durumda siyasi anlamda bir kaos oluşturmak adına adımlar atılacak. Liderimiz bunu gördü ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da bu konuda telkinlerde bulundu. İlerleyen dönemde takvimin nasıl işleyeceğini zaten hep birlikte göreceğiz.” diye konuştu.  Murat CAN

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web