MHP Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, beraberinde ilçe başkanları, teşkilat yöneticileri ve belediye meclis üyeleriyle İstanbul'da Sakaryalıların yoğunlukta yaşadığı yerlerde seçim çalışmalarına katıldı.

Hemşehri buluşmaları kapsamında İstanbul'da yaşayan Sakaryalılara ulaşan Akar, Pendik ve Maltepe ilçe teşkilatlarının programları doğrultusunda esnaf ziyaretlerinde de bulundu. Ziyaretlerde Cumhur İttifakı Adayı Binali Yıldırım'a destek isteyen Akar, vatandaşlardan özellikle adayların arkasındaki yapılara bakarak karar vermelerini istedi.

Binali Yıldırım'ın Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi'nden oluşan Cumhur İttifakı Adayı olduğunu anımsatan Akar, 'Cumhur İttifakı'nın karşısında kim var, CHP'nin adayını kimler destekliyor ona bakmak lazım. CHP'nin ittifak ortağı sadece İP mi? Görüldüğü üzere İmamoğlu HDP'nin desteğinin yanında PKK yuvası Kandil'deki teröristlerin ve Amerika'da bulunan FETÖ mensubu teröristlerin desteğini de almış durumda. Ne CHP, ne de CHP Adayı özellikle sosyal medyada dönen bu destek açıklamalarına karşı net bir tavır sergilemediği gibi reddiyede de bulunmamaktadır. İşte bu hususun üzerinde ciddiyetle düşünülmesi gerekmektedir. İlaveten Türkiye'nin doğu Akdeniz'de ortaya koyduğu milli duruşu kırmak isteyenler de İstanbul seçimine ve CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun seçim başarısına bel bağlamış gözüküyor. Bu hususları birlikte değerlendirdiğimizde İstanbul seçiminin sadece bir belediye başkanı seçimi olmaktan çıktığını görüyoruz. Yakın tarihimizde Musul ve Kerkük örneği var. Musul ve Kerkük'e odaklanacağımız o dönem iç kargaşayla meşgul edildik, sonuç Musul ve Kerkük heba oldu. Yüz yıl sonra da değişen bir şey yok. Bugün de doğu Akdeniz'deki petrol ve doğalgaz rezervlerindeki hakkımızdan mahrum kalmamız için her türlü baskı, oyun ve ihanet sergileniyor. İstanbullu vatandaşlarımız şüphesiz bunları değerlendirerek sandıkta tercihini buna göre yapacaktır. Biz inanıyoruz ki, öncelikle yüce Allah'ın izni ve vatandaşlarımızın teveccühü ile 23 Haziran'da İstanbul ehline emanet edilecek, Cumhur İttifakı başarıya ulaşacaktır' dedi.

MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, MHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, İstanbul Milletvekili Mehmet Bülent Karataş ve Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy'un Pendik'teki seçim çalışmalarına da eşlik etti.