Milliyetçi Hareket Partisi Niğde İl Başkanı Ali Güngör, Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine karşı uygulanan zülümü kınadı.

MHP Niğde İl Başkanı Ali Güngör yaptığı basın açıklamasında; On bir ayın sultanı Ramazan Ayı’nın maddi manevi huzurla dolu günlerini yaşamaya çalıyoruz.

Ancak Ata Yurdumuz Doğu Türkistan’da Soydaşlarımız katledilmektedir. Yıllardır Uygur Türkleri acımasızca bir Çin zulmüne maruz kalmaktadır.

Çin Devletinin bu zalimliğinin altında yatan temel bir sebep vardır. “ Pekin’in, 21.Yüzyılda Büyük Türkistan stratejisi vardır. Büyük Türkistan, Doğu, Batı ve Güney Türkistan’dan (Afganistan) oluşmaktadır. Çin halen işgal altında tuttuğu ve Yeni Sömürge Çince Sinkiang adını verdiği Doğu Türkistan’ı tamamen Çinlileştirme projesini uygulamaktadır. Doğu Türkistan’da Uygur Türkleri % 15’in altına düştükleri zaman tehdit olmaktan çıkacaklardır. Bunu Çin’in Batı Türkistan’da hegemon güç olma adımı izleyecektir. Büyük Çin nüfusunun oluşturduğu demografik tehdidin ilk adımları Kazakistan ve Kırgızistan’da hissedilmeye başlanmıştır.”

Dünya, özellikle de Türk- İslam alemi bu tehdidin farkında olmalıdır. Stratejik gerekçeler kadar yaşanan insanlık suçunun bir an önce durdurulması gerekmektedir.

Türk olmanın potansiyel suçlu şeklinde nitelendirildiği bölgede, her gün yeni bir insani dram yaşanmaktadır.

Daha yedi yaşını doldurmamış çocukların sokak ortasında tekmelenmesi, sopalarla dövülmesi, vücutlarında sigara söndürülmesi nasıl görmezden gelinebilir?

Üniversite öğrencilerinin Çinli kolluk kuvvetleri veya onların destekçileri tarafından akıl almaz işkencelerden geçirildikten sonra kafalarının taşla ezilerek katledilmesine Dünya nasıl seyirci kalabilmektedir?

Türk olduğunu ifade eden hamile kadınların karınları deşilerek yavrularının çıkarılmasına İnsan Hakları savunucuları neden ses çıkarmamaktadır?
Zindanlardaki Müslüman Türk kadınlarına önce aklın almayacağı çirkeflikleri yapan sonra da tecavüz eden insan azmanlarına kadın hakları dernekleri neden isyan etmemektedir.

Mübarek Ramazan Ayının hürmetine kardeşlerimize dua edelim. Her platformda gücümüz yettiğince savunalım ve hatırlatalım. Unutmayalım ki bu saldırılar, sınırlarımızdaki kargaşaya sebep olanlar haçlı zihniyetinin bir sonucudur. Hilalin ışığının haçlı gölgesinde kalmaması ve daima parlaması için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Müslüman Türk’ün ahının yerde kalmamasını Yüce Allah’tan niyaz ederim.”dedi.



Editör: TE Bilişim