BIST 9.804
DOLAR 32,53
EURO 34,98
ALTIN 2.429,58
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

MHP Milletvekili Enginyurt: Anketler ve sokak alarm veriyor

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili "AK Parti için durum 31 Mart'ta hiç de iyi görünmüyor. Gerek anketler gerekse sokak alarm veriyor" dedi.

Abone ol

PARTİLER Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimlere yoğunlaşırken, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'tan çok ilginç bir çıkış geldi. "AK Parti için durum 31 Mart'ta hiç de iyi görünmüyor. Gerek anketler gerekse sokak alarm veriyor" diyen Enginyurt, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Kadir Mısıroğlu'nu ziyareti için de çarpıcı cümleler kullandı. 

DİYANET'İN ZİYARETİNİ MESAJ OLARAK ALGILADIK... Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın tartışma çıkaran Kadir Mısıroğlu'nu ziyareti sorulan Enginyurt, herkesin, istediğini ziyaret edebileceğini belirterek, "İmralı'daki Apo da dahil herkesin, herkesi ziyaret etme hakkı var ama 10 Kasım'dan bir gün önce, 'Mustafa Kemal Atatürk'ün Anıtkabir'ine gitmek yerine kenefe gitmeyi teklif edecek, Mehmet Akif Ersoy'a en ağır hakareti yapacak, Yunanlı'ya iltifat edecek' kadar… Tarih bilgisi de olmayan, bir dönem hac dolandırıcılığı yapmış, bundan dolayı da mahkum olmuş birini Diyanet İşleri Başkanı resmi kıyafetiyle ziyaret ederse bu, bizi ve Türk milletini derinden yaralar. Bugün gitseydi, çok seviyorsa dün gitseydi. Bunu bir mesaj olarak algıladık" dedi.

ELİNE BALTA ALAN ATATÜRK BÜSTÜ ARIYOR'... Diyanet İşleri Başkanı'nın tartışmalı ziyareti sonrası eline balta alanın Atatürk büstü arar hale geldiğini belirten Cemal Enginyurt şöyle devam etti: "Canı sıkılan Atatürk büstünün üstüne çıkıyor. Kim bunlara cesaret verdi? Bence Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bu davranışların ve fiillerin arkasında bir art niyet aramaları gerekir.

YENİ MÜSLÜM GÜNDÜZLER YENİ FADİME ŞAHİNLER... "Tıpkı 28 Şubat sürecinde olduğu gibi bir art niyet arasınlar. Kim bunlar? Dünün Müslüm Gündüz'leri, Fadime Şahin'leri tekrar ortaya çıkmışsa bundan ders alması gereken AK Parti iktidarıdır. MHP uyarı görevini yapmaktadır." 

AK PARTİ İÇİN ANKETLER VE SOKAK ALARM VERİYOR... Mart 2019'daki seçimler için de konuşan MHP'li Enginyurt, "AK Parti için durum 31 Mart'ta hiç de iyi görünmüyor. Gerek anketler gerekse sokak alarm veriyor. Başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere AK Parti hükümeti ve yetkililerine şunu net şekilde söyleyebiliriz: MHP, Cumhur İttifakı için bir kazançtır, kazanımdır. MHP ile birlikte girilecek bir seçimden büyük başarılar ortaya çıkacaktır, iyi neticeler, güzel sonuçlar alınacaktır. Aksini düşünmek bile istemiyorum. 31 Mart akşamı aksi olduğu takdirde birileri Külliye'de çok ağır zılgıtlar yiyebilir. Herkes aklını başına alsın."